1

Viten – Mah-Rukh Ali om Iran og det nye Midt-Østen

Iran – Midtøstens beste håp eller regionens største fare?

Er Iran egentlig en venn eller fiende? Og hvorfor valgte et kulturelskende folk et fundamentalistisk prestestyre?

Mah-Rukh Ali forsøker å finne svar gjennom en reise i Irans nære politiske historie, og hun bør være skikket til oppgaven etter en årrekke som som journalist og redaktør, og kanskje er hun best kjent  gjennom i TV 2 Nyhetene, hvor hun var nyhetsanker i en årrekke.

Iran er Midtøstens voksende stormakt. Den bitre rivaliseringen med Saudi-Arabia og bekjempelsen av IS har gitt landet en nøkkelposisjon i regionen. På den ene siden kan Iran spille en avgjørende rolle for å bekjempe terrorisme og være en nær alliert for Vesten. På den andre siden har landet, siden Khomeinis revolusjon i 1979, blitt beskyldt for å eksportere terror til resten av verden.

Mah-Rukh Ali  skriver fast om utenriks for Dagens Næringsliv og har vært gjesteforsker ved Universitet i Oxford og Harvard. I 2015 ga hun ut bestselgeren Trusselen fra IS. I dag arbeider hun som kommunikasjons- og samfunnssjef i CARE.

«En fascinerende innføring i iransk kultur og politikk. Tilgjengelig og fengende for alle interesserte.» Sverre Lodgaard, Norsk Utenrikspolitisk Institutt

---

Arrangementet er gratis!

Det kan være lurt å reservere bord. Klikk HER eller ring 64 80 80 21 for å bestille.

Scene 5 åpner klokka 12 alle hverdager. Dere er hjertelig velkommen til å prøve menyen vår eller å ta litt å drikke før Vitenkaféen starter klokka 19.30.

_
_
_