VITENKAFÉ

Kaja Melsom - Den fordømte friheten – Et oppgjør med dagens selvrealiseringstyranni

Det siste året har omtrent 10 000 norske par gått fra hverandre. Burde vi derfor bruke Valentinsdagen på å dyrke romantikken og lidenskapen? Blomster og romantiske middager er selvsagt hyggelig. Men hvis målet er å pleie forholdet, bør vi nok heller rette et kritisk blikk mot den romantiske drømmen. Mye tyder nemlig på at det er denne som dreper de langvarige parforholdene.
Filosof Kaja Melsoms påstand er at jo mer frihet vi skaffer oss, desto mer engstelige og utilpasse blir vi. Vi har masse fritid, men blir stadig mer stressa. Vi hyller kunsten "å være seg selv", men skammer oss mer enn noensinne. Og jo mer vi fokuserer på romantikk og sex, desto mer strever vi med forholdene våre.

I denne boka viser Melsom gjennom eksempler fra hverdagslivet hvordan våre feilaktige forestillinger om frihet fører oss inn i ufrihet. Den fordømte friheten gir nyttige verktøy for å komme til bunns i et gjennomgripende problem i vår tid.

Kaja Melsom er filosof, samfunnsdebattant og stadig gjest i NRK, både i Nitimen, Salongen og Verdibørsen.

---

Fri entré

Det kan være lurt å reservere bord. Klikk HER eller ring 64 80 80 21 for å bestille. Scene 5 åpner klokka 11 alle hverdager. Dere er hjertelig velkommen til å prøve menyen vår eller å ta litt å drikke før Vitenkafeen starter klokka 19.30

_
_
_