3

VINTERMYGGEN - HELCAMIDA / FRODE JOHANSEN & HALVE KONGERIKET

Helcamida er en vokalkvartett med gitarkomp fra Lørenskog. De spiller nesten alle sjangre, men det er ikke sjelden de tyr til country. Inspirert av Dixie Chicks, Brandi Carlile og Fleetwood Mac vil vi gi deg en hyggelig kveld!

Dersom du liker du musikken til Lars Winnerbäck, Odd Nordstoga, Di Derre og Lillebjørn Nilsen, og dersom du synes musikk skal ha gode tekster som får deg til å kjenne deg igjen, gråte og le, og dersom du synes at artister skal ha en egen evne til å kommunisere med publikum, også mellom låtene; Da vil du garantert elske Frode Johansen!

Hans femte album «For Sånne Folk Som Dere...» kom 21. september i fjor og låtene «Dab» og «Trøstevise Til Therese Johaug» er kjente låter fra hans penn. Låta «Sølvgrå» lå halvannet år på norsklista til NRK P1+.

Det handler om ensomhet og kjærlighet. Om samfunnskritikk og hyllest. Om å tilgi sine foreldre, og om å sykle Birken for å slippe unna kona. Om regjeringens feilslåtte narkotikapolitikk, om å bli igjen alene med to små barn når den andre forsvinner. Om alkoholisme og forfall. Og oppreisning.

Man aner inspirasjon fra både Lars Winnerbäck og Bob Dylan, Lillebjørn Nilsen og Pete Seeger, Gram Parsons og Ryan Adams.

Frode Johansen har blitt kalt mange ting: «Den norske visesangens arveprins», «En blanding av Øystein Sunde og Jo Nesbø» og «Norges beste låtskriver». Frode Johansen er den prinsippfaste artisten med integritet mot det kommersielle. Han er artisten med mange klassikere, men ingen hits. Han er en av dem som går de anonyme kjempers vei i kampen for norsk musikktradisjon. Han er en ærlig formidler og en fantastisk gitarist. Han har et trofast publikum, og egen fanklubb. Frode kan høres på Spotify, men må oppleves live!

I sitt faste band «Halve Kongeriket» har han med seg Borgar Skoveng (bass), André Ellefsen (trommer) og Joachim Svendsen (gitarer).

Dørene åpner kl. 19.00, første band på scenen kl. 19.30

Ingen aldersgrense

Arrangør: Vintermyggen

Billetter kr 150,- / student kr 50,-

_
_
_