3

TRIBUTE TO BJÖRN J:SON LINDH

Morten Mortensen Band - Tribute to Björn J:son Lindh

Husker du albumene: Ramada, Cous Cous, Sissel, Boogie Woogie og Raggie, ja da bør du tar turen til Lillestrøm kultursenter denne torsdagskvelden.

Morten Mortensen, har med sitt band turnert med programmet «Tribute to: Björn J:son Lindh i nordnorge i mange år. Programmet er en hyllest til den svenske fløytisten, komponisten, og jazzmusikeren som på tidlig 70 tall gjorde seg bemerket internasjonalt med sine albumer: Ramadan, Cous Cous, Sissel og Boggie Woogie.

Björn J:son Lindh ble med disse albumene en stilskaper som inspirerte ikke bare fløytister men også musikere verden over. Han representerte det som på den tiden ble kalt for «The Scandinavian sound» Lindh samarbeidet i mange år med gitariaten Janne Schaffer. Mortensen har tatt for seg materialet fra Lindhs fire første album, som også er de som blir stående som de mest representative for han.

Morten Mortensen har i mange år studert musikken til J:son Lindh, og satt sammen et program fra de nevnte albumer. Han har høstet veldig gode kritikker og lovord fra konsertene som han og bandet gjorde i fjor på sin nord norges turné, Smeltedigelen 4/4 på Mo i Rana 2015 og Hemnes Jazz festival 2016. 

Med seg i bandet har Mortensen:

Jørn Øien piano/keys, Øien trio, Trygve Seim, Geir Lysne Listening ensemble, Odd Nordstoga

Finn Guttormsen bass, Farmers Marked, Silje Nergaard

Anders H. Sørås gitarer, John Olav Hovde, Michael Aadal Group

Christian Skaugen trommer, X Queen of The Astronauts, John Olav Hovde.

Arrangør: Morten Mortensen og Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 270,- / medlem kr 250,-

Konserten er støttet av kultursektoren i Skedsmo

_
_
_