3

Svanesjøen - med den russiske nasjonalballetten fra Moskva.

Svanesjøen med Pyotr Ilyich Tchaikovskys udødelige musikk er en av de mest populære ballettproduksjonene i verden. Forestillingen har en eventyrlig handling, vakre kostymer, dans og musikk som river deg med, alt levert av dyktige ballettdansere fra Russland. Det er Svanesjøen, slik vi elsker den.

Da Tjajkovskij i 1877 skrev musikken til Svanesjøen begeistret han både datidens ballettpublikum og de klassiske musikkelskerne. Russisk ballett, og fremfor alt Svanesjøen, kjennetegnes ved å la følelsene komme til uttrykk uten å tape et enkelt ord, trinn eller tone. I den klassiske iscenesettelsen blir musikk og dans i felleskap til et språk, som alle umiddelbart forstår.

Den Russiske Nationalballeten fra Moskva har solister fra blant annet Moskvas Bolsjoj Ballet, og de har hatt stor international suksess. Med over 30 dansere på scenen får du oppleve en flott oppsetning av Svanesjøen, slik den opprinnelig var tenkt. En oppsetning som har sikret balletten sin popularitet 140 år etter premieren i Moskva.

Bak kompaniet står den tidligere Bolshoidanseren Sergei Radchenko sammen med Elena Radschenko – også hun solist fra Bolshoi og fra Kirov, hvor «Svanesjøen» opprinnelig stammer fra. De turnerer i hele verden med kompaniet.

Svanesjøen forteller historien om den unge prinsen Siegfried som blir dypt forelsket i Svaneprinsessen Odette, en ung kvinne som ble forvandlet til en hvit svane av den onde trollmannen Rothbart. Dette er fortellingen om ekte kjærlighet som erobrer alt. Som vi sier her på Lillestrøm, DU KAN BARE BEGYNN Å GLEDE DEG!

«Ballett på høyeste nivå ... En perfekt og gripende forestilling!» (Frankfurter Allgemeine)

«Sjarmerende! Med skjønnhet! Elegance! Gripe for unge og voksne - med ett ord: fortryllende.» (Neue Zürcher Zeitung)

Arrangør: Highlight-Concerts

Billetter fra fra kr 555,- / barn under 12 år fra kr 455,-

_
_
_