1

PER KRISTIAN AALE - «MODIGE ITALIENERES OPPRØR MOT MAFIAEN»

For mange er mafiaen noe som hørte til på Sicilia på 1950-tallet. Men den italienske mafiaen er mektigere, rikere og mer brutal enn noensinne, og den har spredt seg til hele Italia og til mange europeiske land. Likevel er ikke alt håpløst. Det finnes nemlig noen modige italienere som har tatt opp kampen.

Gjennom bilder, videosnutter og fortelling vil Per Kristian Aale ta oss med på en reise i Italia - gjennom mafiahistorien frem til i dag - og vi får møte menneskene som risikerer livet for å skape et bedre samfunn.

Per Kristian Aale er utenriks- og gravejournalist i Aftenposten. Han har blant annet jobbet med «Panama Papers» i halvannet år, og i rundt ti år vært Aftenpostens korrespondent i Moskva og Brussel. Aale har også i mange år skrevet om Italia og den italienske mafiaen.

Medlemsmøtene starter kl. 12.00. Det er kaffetreff fra kl. 11.00 og servering på kafeen Scene 5 etter møtet. Salen åpner kl. 11.40 for medlemmer. Ikke-medlemmer betaler kr 100,- (adgang fra kl 11.45). På møtene er det kulturelt innslag og foredrag med etterfølgende spørsmålsrunde.

_
_
_