FOLKLORIST THOR GOTAAS - «ET MUNTERT BLIKK PÅ NORSK SKIHISTORIE»

Thor Gotaas har krydret mange radio- og TV-programmer med historier fra vinteridrettsaktiviteter, hvor han kombinerer det seriøse med det kuriøse og morsomme. Som en bakgrunn til ski- og vintereventyret vi forhåpentlig vil oppleve under OL i Sør-Korea, vil han fortelle oss om langrenn fra de eldste tider og fram til i dag, fra kvaeluktende skogsarbeidere til moderne løpere i kondomdresser.

Gotaas er folkeminnegransker, folklorist og forfatter. Han er særlig opptatt av outsiderne i samfunnet, bl.a. omstreifere og taterfolket. Han har forfattet en lang rekke bøker - flere om idrett og idrettshistorie. Boka "Løping. En verdenshistorie" er foreløpig oversatt til svensk, dansk, engelsk, russisk, nederlandsk, italiensk, amharisk, tysk, japansk, arabisk, portugisisk, koreansk, tyrkisk, tsjekkisk, ungarsk og slovakisk.

Etter foredraget arrangeres Senioruniversitetets årsmøte og medlemmene oppfordres til å delta.
Varighet ca. 30 minutter.

Medlemsmøtene starter kl. 12.00. Det er kaffetreff fra kl. 11.00 og servering på kafeen Scene 5 etter møtet. Salen åpner kl. 11.40 for medlemmer. Ikke-medlemmer betaler kr 100,- (adgang fra kl 11.45). På møtene er det kulturelt innslag og foredrag med etterfølgende spørsmålsrunde.

 

_
_
_