4

SAMLEBANDET FEAT. DAG ARNESEN

Årets storbandfestival åpner fredag 21. september med Samlebandet feat. Dag Arnesen, og gjesteopptreden av Neon Vokal.

Musikeren, komponisten, bandlederen og arrangøren Dag Arnesen har et livslangt forhold til Edvard Griegs musikk. Sammen med sin trio har han hatt en eventyrlig suksess med sine Norwegian Song plater der skatter fra den norske sang-arven har blitt tolket på jazzmanér. På det fjerde albumet i «Norwegian Song»-serien er trio byttet ut med storband, og Arnesen har denne gangen skrevet helt nye arrangementer av Griegs musikk og utvalgte norske folketoner. «Mitt ønske er at jeg med denne CDen kan bidra til å ta vare på den norske sangskatten, og samtidig gjøre flere oppmerksomme på Edvard Griegs musikk» sier Arnesen om utgivelsen.

Samlebandet startet opp som Jon Haaland storband i 1976, bestående av profesjonelle musikere fra Lillestrøm-regionen. Bandet byttet etter hvert navn til Lillestrøm samleband, men etter fire år med spillejobber på prestisjetunge scener som Kongsberg jazzfestival og Nattjazzen i Bergen gikk bandet i dvale. Etter påtrykk fra mange som hadde hørt bandet de første årene gjenoppsto Samlebandet i 2005 med delvis ny besetning, og har siden gjort jevnlige konserter rundt i Norge. Samlebandet har spilt på Romerike storbandfestival hvert år siden oppstarten i 2009, og er medarrangør av festivalen. Musikalsk leder er Arild Stav.

Neon Vokal er en vokalgruppe som representerer allsidighet, nytenkning og stemmelek kombinert med et høyt musikalsk nivå. Høsten 2017 deltok Neon Vokal i Norgesmesterskap for kor i Trondheim. De stilte i Ungdomskor-klassen og Vokalgruppe-klassen og vant begge. De ble så sendt videre til den avsluttende Grand Prix finalen og stakk av med seieren også der, som gjør at Neon Vokal har tittelen Norgesmestere - helt til neste NM blir arrangert. Neon Vokal springer ut fra ungdomskoret Skedsmo Voices. Repertoaret spenner vidt mellom jazz, pop, soul, folkemusikk og klassisk. Mye fremføres a cappella, men vi samarbeider også med andre musikere og artister. Gruppa består av 12 dedikerte sangere fra 17 til 23 år, og kunstnerisk leder er Ingrid A. Danbolt.

Dørene åpner kl. 19.00 og konserten starter kl. 19.30 med Neon Vokal. Samlebandet starter ca. kl. 20.30.

Arrangør: Skedsmo storband, Sørum storband, Ett Fett storband, Samlebandet og Lillestrøm jazzklubb, i samarbeid med Lillestrøm Kultursenter.

Billetter kr 250,- / medlem kr 200,- / student og barn kr 150,-

_
_
_