3

RUNDT ET FLYGEL - MUSIKALER

Reidun Sæther går tilbake til sine røtter og byr på en aften i musikalenes fortryllende verden. Det blir klassikere fra komponister som Rogers & Hammerstein og Andrew Lloyd Webber, men også verk av moderne tonesettere som Jason Robert Brown og Pasek & Paul.

Sammen med sin faste pianist og make Dan Linden framfører hun sine musikalfavoritter; et knippe sanger fra både velkjente og litt mindre kjente musikaler, selvsagt valgt med omhu for å passe Reiduns stemmeomfang og Dans virtuose pianospill. Dette er et unikt tilfelle å få høre den flotteste musikken musikalsjangeren har å by på. Her er en sjanse til å oppleve fantastisk Broadwayrepertoar som ikke så ofte blir framført her i Norge. Reidun forteller om roller hun har hatt gjennom karrieren og snakker litt om hva som gjør musikal til den fineste musikksjangeren.

Reidun Sæther har en av Norges kanskje flotteste stemmer. Etter sin suksess i Stjernekamp 2014 har hun bergtatt tusentalls publikummere i hele landet med sin innlevelse og stemmeprakt. Før hun ble kjent i tv ruta var hun allerede godt etablert som musikalstjerne fra forestillinger som Les Miserables, Cats, Jesus Christ Superstar, Chess, Kristina från Duvemåla, We Will Rock You og Monty Python’s humormusikal Spamalot. Om sist nevnte rolle skrev Aftenpostens Mona Levin: «Reidun Sæther har alvoret, formatet, den komiske timingen og en gudegitt stemme. Hun er en magnet for øyet og øret.» Reidun var også den første personen til å motta Musikkteaterprisen i 2012. Etter sin suksess i Stjernekamp har hun gitt ut 2 plater til glitrende anmeldelser, og hun har medvirket i en rekke sceneshow og musikaler ved Oslos scener til stor jubel. Ved juletider hun å se på turne sammen med Elisabeth Andreassen og Øivind Blunch i det svært underholdende showet «Alle tiders juleshow». Hun er flittig brukt i TV-programmer som Beat for beat, Artistgallaen og Melodi Grand Prix. I sommer kunne du se henne fremføre en fantastisk versjon av sangen «Circle of life» fra filmen Løvenes Konge i Allsang på Grensen. Reidun har utdannelse fra bl.a. Teaterhøyskolen i Gøteborg og Complete Vocal Institute i København. 

Pianisten Dan Lindén har klassisk solistutdannelse fra Musikkhøyskolen i Gøteborg, og er flittig brukt som både akkompagnatør og kapellmester i både Norge og Sverige. I 2019 var han musikalsk leder for Little Shop of Horrors ved Stadsteatern i Gøteborg, og før det var han å se som kapellmester i storsatsningen «Hair» ved Gøteborgsoperan. Til tross for sin klassiske bakgrunn er han en av Sveriges mest sjangerbrede musikere og har spilt sammen med kjente artister som blant annet Sven-Bertil Taube, Björn Skifs, Wenche Myre, Anita Skorgan, Bettan, Silje Nergaard for å nevne noen. Han er også en reser på Boogie Woogie-piano og jazz, der hans største inspirasjonskilder er Oscar Petersson og Errol Garner.

Arrangør: Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 300,- / medlem kr 200,- / student kr 100,- / showmeny kr 570,-

Showmeny består av billett til konserten, samt to-retters meny i Scene 5 før forestillingen. Kan dessverre ikke kjøpes på web, da bord må reserveres.

Dersom du ikke ønsker showmeny, men allikevel ønsker å reservere et bord i Scene 5 kan du klikke her

_
_
_