3

RUNDT ET FLYGEL - JOHAN KVANDAL 100 ÅR

I 2019 er det 100 år siden komponisten Johan Kvandal ble født. Kvandal er blant Norges mest fremførte komponister, og har i tillegg regional tilknytning, bl.a. med bosted i Lørenskog og som organist i Vålerenga kirke gjennom flere år.

Kvandal var ofte inspirert av norsk folkemusikk i sine verk, men ga det alltid sin egen umiskjennelige stemme. I denne konserten markerer og feirer vi Kvandal og hans musikk, som også vil bli krydret med korte biografiske historier og sammenhenger. Altså et lite tverrsnitt av en lokal, særpreget, markant og vital komponist.  

På denne konserten får bl.a. oppleve Joachim Knoph på klaver. Han har en aktiv virksomhet som pianist i Norge og utlandet, med bl.a. turnéer i Kina og Russland. Joachim har i flere år jobbet mye med Johan Kvandals musikk.

Øvrige medvirkende

  • Caroline Wettergreen, sang
  • Ragin Wenk Wolff, fiolin
  • Runa Kosberg, horn
  • Aksel Hovdar, klarinett
  • Vokal Vivo

Joachim Knoph, klaver
Joachim Knoph har en aktiv virksomhet som pianist i Norge og utlandet, med bl.a. turnéer i Kina og Russland, og er mottaker av YAMAHA award. Joachim har i flere år jobbet mye med Johan Kvandals musikk, og ga nylig ut en internasjonal solo-cd på Naxos/Grand Piano, med all musikk av Kvandal for piano solo. For tiden spiller han inn Kvandals sanger for LAWO sammen med Isa Katharina Gericke. Joachim Knoph er utdannet fra Norges Musikkhøgskole, Barratt Due Musikkinstitutt/ Musikhögskolan i Malmö, Ecole Normale de Musique (Paris), i tillegg til et opphold ved Guildhall School of Music and Drama, London.

Ragin Wenk-Wolff, fiolin
Ragin Wenk-Wolff, er utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium, Norges musikkhøgskole og Manhattan School of Music. Hun har et internasjonalt kjent navn som solist, og har gitt konserter i Europa og USA. Både norske (blant andre Johan Kvandal og Ragnar Søderlind) og utenlandske komponister har skrevet musikk for henne.

Caroline Wettergreen, sang
Caroline Wettergreen har en bachelorgrad i utøvende klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole og mastergrad ved Operahøgskolen i Oslo. Caroline gjorde sin debut ved Den Norske Opera & Ballett i 2011, som Adelaide i «Lulu», en forestilling av Stefan Herheim. I 2015 sang hun Solveig fra «Peer Gynt» med Berliner Symphoniker i Berlinfilharmonien. Caroline er en ettertraktet konsertsanger, og har gjort prosjekter i regi av Den Norske Opera & Ballett, Festspillene i Bergen, Oslo Operafestival, Midtåsen Kulturfestival, Linderud gård og Edvard Griegs hjem – Troldhaugen. I 2018 mottok hun Equinors talentstipend.

Aksel Hovdar, klarinett
Aksel Hovdar
er en frilansklarinettist født og oppvokst i Lørenskog, og er tidligere mottaker av Lørenskog kommunes kulturstipend. Han har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole under prof. Hans Christian Bræin og soloklarinettist i Oslo Filharmoniske Orkester, prof. Leif Arne Pedersen. Aksel står på vikarlistene til flere av de profesjonelle norske symfoniorkestrene og har lang erfaring som vikar i de ulike profesjonelle forsvarskorpsene i landet. For tiden er han basert i Oslo-området, men jobber også mye i Ringsakeroperaen i Brumunddal.

Vokal Vivo
Vokal Vivo er et ensemble med kvinnelige sangere fra 20 år og oppover. Koret ble offisielt stiftet høsten 2016 etter et år som et pilotprosjekt startet av dirigenten Marianne Husby Berg. Siden da har koret utviklet seg mye, og holder nå et meget høyt musikalsk nivå. Vokal Vivo sitt ønske og mål er å formidle god musikk, spre musikkglede og gi gode musikalske opplevelser til publikum. Koret er opptatt av godt samspill mellom sangerne, både sosialt og i sangen, og de jobber alltid for å nå nye musikalske høyder.? Koret øver ukentlig i Vålerenga kirke, der Johan Kvandal var organist.

Arrangør: Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 300,- / medlem kr 200,- / student kr 100,- / showmeny kr 570,- 

Showmeny består av billett til showet, samt to-retters meny i Scene 5 før forestillingen. Kan dessverre ikke kjøpes på web, da bord må reserveres.

Dersom du ikke ønsker showmeny, men allikevel ønsker å reservere et bord i Scene 5 kan du klikke her

_
_
_