5

RUNDT ET FLYGEL

En klassisk konsertserie.

Lennart Wolfgramm (klaver):
Lennart Wolfgramm har utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Hochschule für Musik und darstellende Kunst i Østerrike. Han har fått priser ved flere internasjonale pianistkonkurranser, og har avholdt en rekke konserter i Norge, Nederland og Østerrike. Lennart har tidligere jobbet ved bl.a. Barrat Dues musikkinstitutt. For tiden jobber han som musikklærer og pianolærer i Lørenskog musikk- og kulturskole og på Lillestrøm Videregående skole. Foruten sin pedagogiske virksomhet er Lennart meget aktiv som kammermusiker og solist.

Jan Fredrik Christiansen (trompet)
Jan Fredrik Christiansen startet å spille trompet med Harry Kvebæk i 1957. I perioden 1966-2007 var han ansatt som trompetist i Oslo Filharmoniske Orkester, derav som solotrompetist i perioden 1973-2007. Siden 1989 har han også vært med i Oslo Sinfonietta. Jan Fredrik har undervist ved de fleste musikkinstitusjonene i Norge, og har holdt Masterclass en rekke steder rundt i verden.

Kristine Bratlie (klaver):
Kristine Bratlie har sin musikkutdannelse fra Norges musikkhøgskole og Mozarteum i Østerrike, og det er i år 25 år siden hennes debutkonsert i Universitetets aula i Oslo. Ved siden av ansettelser som pianist og pedagog ved blant annet Barratt Dues musikkinstitutt, Norges musikkhøgskole, Skedsmo musikk- og kulturskole og Rikskonsertene har det gjennom årene vokst fram en stadig økende skapertrang som resulterte i etableringen av Brawo private musikkskole i 2002 og en rekke noteutgivelser og konserter med egne komposisjoner. Kristine er flere ganger premiert i pianokonkurranser og i 2012 mottok hun Skedsmo kommunes kulturpris for sitt musikalske arbeid for barn og unge i kommunen.

I tillegg til oppgaver som pianist og komponist er hun for tiden ansatt ved Lørenskog musikk- og kulturskole der hun utvikler en ny undervisningsmetode.

Kristine Bratlie er en pianist med et lidenskapelig uttrykk og genuin tilstedeværelse.

Ingegjerd Bagøien Moe (opera):
Ingegjerd Bagøien Moe har sin utdannelse fra Statens operahøgskole og Barrat Dues musikkinstitutt.

Hun har gjort roller og konserter i både inn-og utland. Hun har blant annet sunget hovedrollen i Madama Butterfly i Hellas, hovedrollen i Suor Angelica i Spania og hatt solokonserter både i Tsjekkia, Russland, Spania og Marokko. I 2014 kom hun til semifinalen i Elena Obraztsova internasjonale sangkonkurranse i St. Petersburg.

Ingegjerd har også hatt flere konserter på Den Norske Opera og ballett, hatt konsert i Liechtenstein Palace i Praha, sunget rollen som Moren i «Piken med svovelstikkene» av August Enna, rollen som Suor Angelica i Gamle Aker kirke og Mimi i «La Boheme» under Oslo Operafestival.

Ingegjerd har vært solist med Romerike Symfoniorkester, Oslo Symfoniorkester, Tromsø symfoniorkester, Bærum symfoniorkester, Telemark kammerorkester og Prague Summer Nights Festival Orchestra på The Estates Theatre i Praha. Hun har hatt konsert ved Ringsakeroperaen og Opera Trøndelag og konsert under både Oslo Griegfestival, Oslo Operafestival, Sørumfestivalen, Olavsfestdagene, Inderøy Festival, Oslo Sacred Music Festival og Kirsten Flagstad Festival.

Ingegjerd har sunget tittelrollen i «La finta giardiniera» av Mozart på scene 2 på Den Norske Opera og Ballett og sunget sopransoloen i Faurés Requiem, Mozarts Requiem, Brahms Requiem og i Stabat Mater av Pergolesi. På Statens Operahøgskole har hun sunget følgende roller: Blanche i «Karmelittsøstrene» av Francis Poulenc, tittelrollen i «Madama Butterfly» av Puccini, Mimi i «La Boheme» av Puccini, tittelrollen i «Suor Angelica» og Sicle i L’Ormindo av Francesco Cavalli.

Ingegjerd har sunget rollen som Annina i «La Traviata» i Gamle Logen, den kvinnelige hovedrollen i forestillingen «Opera i kirken» under Vestfoldfestspillene og rollen som Nedda i forestillingen «Sjalusi» under Tromsø Operafestival.

Sommeren 2018 synger hun den store rollen som Elisabetta i «Don Carlos» av Verdi på det velrenommerte operahuset «Opera på Skäret» i Kopparberg i Sverige.

Trinh Le (klaver)
Trinh Le er en 13 år gammel jente fra Lørenskog. Siden hun var liten har hun alltid hatt interesse for musikk. Hun startet å spille piano ved Lørenskog musikk og kulturskole i 2013. Trinh har vært en svært fokusert og målrettet pianist, som spiller piano hver dag. Regelmessig spiller hun mye konserter, og har spilt i en del konkurranser også. Hun synes musikk er noe svært unikt, gjennom et piano kan man uttrykke sine følelser. Trinh spiller i dag mest klassisk musikk, og hennes nåværende favoritt komponist er Frederic Chopin.

I 2015 og 2016 deltok hun i UKM, hvorpå hun etter fylkesmønstringen mottok UKM-stipendet begge årene. Senere har hun deltatt i musikkprisen i Lørenskog kommune, og dro hjem med 1. plass i år 2015 og 2017. Hun har også fått tildelt tittelen «Årets lovende musiker 2017» av Lions Club Lørenskog.

Hun deltok også i Sparre Olsen 2017, og fikk 1. prisen i klasse II. Det samme året fikk hun plass på talentutviklingsprogrammet ved NMH. Høsten 2017 deltok hun også i Ungdommens Musikk Mesterskap (UMM), hvor hun fikk 1. pris i Piano klasse 2 regionalt (m/23 poeng). I tillegg til mange konserter og konkurranser, deltar Trinh også på masterklasser med kjente musikere. I dag har hun ukentlig timer hos sin pianolærer Lennart Wolfgramm ved musikkskolen i Lørenskog, og spiller hos Einar Henning Smebye gjennom TUP hver måned. 

KVELDENS PROGRAM:

Trinh Le:
Beethoven - Sonate i C-moll, opus nr.10, 2.sats (Adagio)

Ingegjerd Bagøien Moe: 
Kálmán- Lied der Sylva (fra Czardasfyrstinnen)
Lehár - Viljalied (fra Den glade enke)

Jan Fredrik Christiansen: 
Arthur Butterworth- Héjnal
F. Händel - Aria con Variazioni

Kristine Bratlie:
Kristine Bratlie - Behind the scenes - Konsertetyde
(Urframføring)
Golden landscape
Tantra
Once and now
Awakening
Jon Schmidt - All of me 

Ingegjerd Bagøien Moe:
Puccini - Vissi D'arte (fra Tosca)
Un bel di vedremo (fra Madama Butterfly)

Jan Fredrik Christiansen:            
Herbert L. Clarke - The Maid of the Mist (på kornett)
Richard Strauss - Zueignung

Ingegjerd Bagøien Moe: 
Leoncavallo - Stridono lassú (fra I Pagliacci) 

Arrangør: Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 300,- / medlem kr 200,- / studenter og elever kr 100,- / showmeny kr 550,-

Showmeny inkluderer billett til konserten, samt to-retters middag i Scene 5 før forestillingstart. Kan dessverre ikke kjøpes på web, da bord må bestilles.

_
_
_