27

ROMERIKE STORBANDFESTIVAL 10 ÅRS JUBILEUM

Romerike storbandfestival ønsker publikum og storband fra hele landet velkommen til festivalens 10-års jubileum. Årets storbandfestival avholdes fredag 11. og lørdag 12. oktober i Lillestrøm Kultursenter, og på programmet står hele 16 konserter.

Romerike storbandfestival er Nord-Europas eneste festival for storband. Festivalen har vokst jevnt og trutt siden oppstarten i 2009, og det er nok en gang en glede å kunne presentere konserter med stor musikalsk spennvidde og mange sterke navn på plakaten. Årets festival byr på musikk som spenner over 100 års jazzhistorie. Vi får høre konserter fra veletablerte profesjonelle krefter som Ensemble Denada og Christiania 12, til unge og fremadstormende musikere fra kulturskolene i Trondheim, Buskerud/Vestfold, og ikke minst vårt eget Spillcamp festivalstorband som består av unge utøvere fra regionen. Og som solister finner vi blant annet navn som jazzvokalist Torun Eriksen, Knut Marius Djupvik og den internasjonalt anerkjente jazzklarinettisten Felix Peikli.

«Storband er ikke en sjanger, men en besetning»

Alle konsertene ved årets festival har en klar musikalsk profil, og det er mye å velge mellom. Man kan for eksempel høre alt fra klassisk 20- og 30-talls swing til dagens listepop, via jazzrock og originalskrevet musikk for storband. Det er fristende å omskrive Forrest Gumps berømte ordtak: «Big bands are like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get». Festivalen gir publikum mange valgmuligheter, og viser at storband ikke er en egen sjanger, men en besetning som kan spille hva som helst.

En billett – 16 konserter

Stjernesalen
Kl. 16.00 - 
STUA 17 komponister i Stua
Kl. 17.30 - Christianssand storband Zappa-tribute
Kl. 19.00 - Storbandfestivalens workshop-storband
Kl. 20.30 - Ensemble Denada Torun Eriksen
Kl. 22.30 - Trondheim kommunale kulturskoles storband

Teatersalen
Kl. 16.30 - 
Buskerud & Vestfold Ungdomstorband
Kl. 18.00 - Asker storband Gordon Goodwin
Kl. 19.30 - Skedsmo storband spiller Chicagolåter m/Knut Marius Djupvik
Kl. 21.00 - Sandvika storband m/Felix Peikli
Kl. 23.00 - Ett Fett storband Yellowjackets-tribute

Connect
Kl. 17.00 - Østensjø Storband Anita O'Day tribute
Kl. 18.30 - Magnus Murphy big band
Kl. 20.00 - Romsås storband Snarky Puppy prosjekt
Kl. 21.30 - Big Odd Band Funk Fusion
Kl. 23.00 - Solid ministorband m/Børge Are Halvorsen

Scene 5
Kl. 21.00 - Sørum Storband Disney-musikk
Kl. 22.30 - Christiania 12

Storbandfestivalen tar i bruk hele Lillestrøm Kultursenter, og presenterer i alt 16 konserter fordelt på fire scener. Arrangementet på lørdagen starter ca. kl. 16 og varer til rundt midnatt. Og det beste av alt er at man kjøper en billett som gjelder for alle konsertene, så her er det bare å rusle fra den ene scenen til den andre, og høre akkurat det man har lyst til.

For full oversikt over konsertene og presentasjon av bandene, gå til www.romerike-storbandfestival.no

For spørsmål, kontakt festivalsjef Eirik Gaaseide på tlf 975 68 058 eller mail eirik.gaaseide@gmail.com

Arrangør: Skedsmo storband, Sørum storband, Ett Fett storband, Samlebandet og Lillestrøm jazzklubb, i samarbeid med Lillestrøm Kultursenter.

Billetter kr 300,- / medlem kr 250,- / student og barn kr 150,-

_
_
_