RINGEREN I NOTRE DAME

Ringeren i Notre-Dame av Victor Hugo presenteres for første gang på Lillestrøm Kultursenter.

En natt ble et lite deformert barn funnet på steintrappen til Notre-Dame i Paris. Et barn ingen ville ha eller vedkjenne seg. Tyve år senere er barnet blitt en ung mann, og hans ønske om å møte menneskene og verden utenfor katedralen blir større og sterkere.

Handlingen i Victor Hugos klassiske roman «Ringeren i Notre-Dame» fra 1831 foregår i og omkring den veldige katedralen Notre-Dame i Paris på 1400-tallet. Her møter vi Quasimodo - den vanskapte ringeren, Frollo - presten i katedralen, Esmeralda – den dansende vakre romkvinnen og mange flere.

Akershus Teaters versjon av fortellingen om Quasimodo er en blanding av teater og musikal, skrekk og romantikk, komedie og alvor. Og om utenforskapet; som er sterkere enn noen gang i dagens samfunn, og som alle kan kjenne seg igjen i.

På scenen møter du musikeren Bo Platzack som sammen med skuespilleren Anders Sanzén i 25 ulike roller tar oss med inn i Paris gater, ned under jorden, opp i kirketårnet, og inn i den dramatiske historien om Quasimodo.

Av og med: Anders Sanzén og Bo Platzack

Produsert av: Akershus Teater og Sanzén Produktioner

Produsent: Sandra Sandbye

Kostymer: Anne Esbjug

Teknikk: Magne Gjeraker

Foto: Nils-Petter Aaland

Aldersgrense: 8 år

Arrangør: Akershus Teater

_
_
_