4

NØTTEKNEKKEREN

Ballettskolen Norsk Ballettinstitutt gjentar suksessen fra i fjor, og danser julen inn med sin egen versjon av den populære balletten «Nøtteknekkeren»!

Siden 2008 har Norsk Ballettinstitutt hatt hver desember en elevforestilling på Lillestrøm Kultursenter. Forestillingene er med Dansekompaniet deres som kjerne, men utvalgte grupper fra de 3 skolene deres på Lillestrøm, Lørenskog og Oslo er også med.

I 2017 satte de for første gang opp sin versjon av den tradisjonelle juleballetten «Nøtteknekkeren». Rollene ble danset av medlemmer av Dansekompaniet, pluss en innleid Prins, samt øvrige elever ved skolen.

Kort fortalt handler Nøtteknekkeren om lille Clara som får en Nøtteknekkerdukke av sin onkel Herr Drosselmeyer på familiens juleselskap. Når klokken slår midnatt skjer det noe magisk, og stuen er plutselig full av mange store mus og tinnsoldater som sloss. Her kommer også Nøtteknekkeren, som nå er blitt en levende prins, som må sloss mot den slemme Musekongen. Prinsen, og Clara (som nå er blitt forvandlet til en stor pike), reiser videre til Prinsens rike, og der har de fest og møter mange spennende leker som danser for paret.

I NBIs versjon vil du også i år få se blant annet dansende rotter (hip hop), tinnsoldater (ballett), trippende snøfnugg (barneballett 4-5 år og klassisk ballett), kinesiske dukker (jazzdans), russiske dukker (akrobatikk) og mekaniske dukker (jazzdans), og mye mye mer.

Danserne er i alderen 4-40+ år.

Norsk Ballettinstitutt gleder seg til å presentere sin egen versjon av «Nøtteknekkeren» igjen, og håper du også vil oppleve resultatet av denne klassiske juleforestillingen med dem i desember!

Alle bildene er fra Nøtteknekkeren 2017.

Arrangør: Norsk Ballettinstitutt

Billetter kr 260,- / barn kr 160,- / familie(2v+2b) kr 760,-

_
_
_