3

THE STINGRAYS - NYTT NORSK BAND PÅ HUGGET

The Stingrays er et ganske nytt band, faktisk startet det opp tidlig i 2018. Alle de fire gutta har god fartstid innen ulike musikkformer - gleden over instrumental rock med «røffe» kanter har ført dem sammen. The Stingrays er et band som spiller instrumentalrock med «røffe kanter» fra 60-tallet. Bandet henter mye fra den tids store hitmakere, som The Shadows, Ventures, Spotnicks og norske band som The Quivers, Beatnicks, Climbers og Pussycats, men spiller også egenkomponerte melodier.

De har ikke lagt seg på eksakt kopiering av de gamle låtene, her er det absolutt en stil som er røffere i kantene enn de fleste. I tillegg til Shadows, Ventures, Quivers, Climbers og andre som inspirerer, har de også en del egenkomponerte melodier på spillelisten.

Det er Tore som har signert disse melodiene, bl.a. har de fremført to av dem på musikktreff i Råde. De var «Spitfire» og «Going Solo», og melodienes navn viser tydelig Tores andre store store interesse, nemlig gamle fly. Og siden Janne Løseths gamle band The Climbers ble nevnt, så er deres melodi «Flukten fra landsbygda» også på spillelisten. Kanskje en av de mest spesielle, og minst spilte, instrumentallåter som er laget i Norge på 60-tallet!

Stingrays har allerede hatt noen morsomme og inspirerende spillejobber, men er absolutt klare for flere oppdrag. De øver mye og er så heldige å ha tilgang på flott og helt moderne lydstudio til nettopp dette.

- Vi har stort pågangsmot, høye ambisjoner og ikke minst en utrolig kjemi. Her er det mye humor, glede og respekt - både på øvelser og spillejobber, forteller Even.

Denne vinteren går også The Stingays i studio og etter ryktene å dømme, kan det ende opp med både CD og vinyl - og det sistnevnte også som gul EP!

Bassgitarist Leif Lillejordet og Even Trygve Hansen på rytmegitar spilte over 10 år i det nå oppløste MoonCats. - Vi ønsket ikke å havne utenfor dette morsomme og spennende musikkmiljøet, så vi brukte mye tid og ressurser for å få laget et nytt band som kunne videreføre den stilarten vi er så glade i, forteller Even Trygve Hansen til Spot News.Både grundig arbeid og litt flaks gjorde at de så kom i kontakt med de to andre.

- Tore Heggelund, som spiller sologitar, ble jeg tipset om av Bjørn Arnesen. Tore hadde nemlig spilt på treff i Råde og han ble lagt merke til for veldig bra Shadowstolkning på sin Telecaster! Han ble overlykkelig da jeg ringte og kom på første øvelse med Fiestarød Fender, Burns og en Fender VI-bass. Han var råklar - og er en meget dyktig gitarist. Bl.a. har han spilt i bandet til Trond Granlund i over 20 år, i Rubicon, Unimits, vikariert i Jordal Swingers og spilt med alt fra Jan Rohde til Scottie Moore. Han har i dag også et annet band som heter Menn I Tide.

Magnar Bergo på trommer kjente jeg fra ulike sammenhenger og da han hørte at noe nytt var på gang, var han klar som en ørn.

- Magnar var med og startet Hallingdals første Shadowband - The Clinkers - i 1963 et band som også ble Buskerudmestere for Beatband i 66. Året etter ble det oppløst. På 70- og 80-tallet turnerte han med «Band of The 60’s», som også ga ut plater. Det siste tiåret har han fartet rundt med sitt eget soul/r&b-band Bergos Berme.  Så her er det gutter med historie, forteller Even.

Med sekstrengs Fender bass på plass, tok det ikke lang tid før melodien Stingray kom opp, og da løste også navneutfordringen seg for guttene.

Arrangør: Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 225,- som inkluderer forestilling, samt kaffe og vaffel / strøm konserten hjem i din egen stue for kun kr 75,-

Dørene inn til salen åpner kl. 11.00.

_
_
_