1

DYPT NEDE I DET BLODRØDE RØDVINSGLASSET - REFLEKSJONER OVER RELASJONER

Dypt nede i det blodrøde rødvinsglasset er et dikt- og viseprogram skrevet og framført av visesanger Hege Tunaal. Med seg har hun Steinar Larsen på gitar. Regi: Bentein Baardson.

Kort fortalt er det refleksjoner over relasjoner som framføres. Tekstene er poetiske, ironiske og surrealistiske slik regissør Bentein Baardson utrykker det i sin beskrivelse av materialet. Videre sier han: Jeg lytter og lytter til dine cd-er, og er overbegeistret. Du har originale og innholdsrike tekster, en pregnans, en presis tekstformidling og en utsøkt musikalitet som jeg beundrer! Befriende å lytte til deg. For meg er du blitt Norges svar på Ute Lemper og Cristina Branco.

Kommentarer fra publikum etter opptreden med dikt- og viseprogrammet på Josefine Visescene 09.10 2019 og på Nasjonalbiblioteket 10.10 2019:

Noen tanker etter å ha opplevd kvelden på «Josefine Visescene»: Jeg trodde jeg skulle på visekonsert. Så ble det så mye mer. Vrient å finne dekkende ord, men jeg fikk en følsom, rørende, komisk og fandenivoldsk kunstopplevelse. For meg ble sangen mindre viktig enn jeg hadde forventet. Det var ordet og poesien som dominerte og vokste på scenen. Kanskje er det regien og det dramaturgiske grepet til Bentein Baardson, som bidro til å løfte fram symbiosen av lyd og ord. Heges personlige formidling og vekslingen mellom sang og tale, godt akkompagnert av fremragende gitarist, ga meg en større historie å ta med hjem. Kan det være kombinasjonen av Heges mot til nådeløs presentasjon av savn, håp, raseri over urettferdighet og komisk blikk på livet, som gjør denne teater-/performanceforestillingen til et annerledes konsept i scenekunsten? Særlig når man vet at hun er forfatter/poet, komponist og utøver av det som slynges ut i rommet! Bøyer meg i støvet. Elisabet Juell (Billedkunstner og freelance kunstpedagog).

«Dypt nede i det blodrøde rødvinsglasset» på Josefine visescene i Homansbyen i Oslo høsten 2019 er en forestilling jeg gjerne anbefaler - visesanger og visedikter Hege Tunaal, med sin glimrende gitarist Steinar Larsen, bød på en veldig godt oppbygd og innholdsrik visekveld - regi Bentein Baardson - man merker de små, men virkningsfulle grepa fra hans side. Dette er mere enn en «vanlig» visekonsert - dette er en liten forestilling. Som vi kjenner Hege Tunaal - gjennom mange år som visekunstner - så er hun veldig god på blandinga av et sterkt politisk og menneskelig engasjement og mye humor og selvironi - godt for oss som har levd en stund! Inspirerende!  Kari Svendsen (Visesanger)

Takk for ein fin kveld med gode og sterke tekster, både i form og innhald. Sigmund Groven (Musiker)

Vakker og rørende! Hennes ord og rim er morsomme og kloke, og hennes klang er rik og skjønn! Moa Myklebust. (Pensjonist i Human-Etisk Forbund)

Tusen takk for flott forestilling i går! Den synker inn og etterlater seg smil og vemod, sorg og tristhet. Teksten om barnebrudene er sterk! Sangen om Majorstua vemodig. Flott rytme i teksten om dokumentasjon. Samspillet mellom tekst, framføring og gitar fungerte godt. Jeg sitter igjen med mange inntrykk etter et variert program. Kari Gro Tveito. (Pensjonist)

Takk til deg, Hege, for en flott opptreden. Du stråler på scenen. Lise Kløw. (Spesialpedagog)

Takk for en fin konsert.  Underfundige tekster, tankevekkende, stemnings-skapende, fin musikk, fin framførelse, og vakker kjole!   Jeg frydet meg!  Eli H. (Sosionom) 

https://radio.nrk.no/serie/p2-portrettet/MKRH06000220/12-01-2020

Foto: Aldona Pivoriene / www.aldonapivoriene.com

Arrangør: Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 225,- som inkluderer en kopp kaffe og en vaffel.

Underholdningen starter kl. 12.00, dørene åpner kl. 11.00.

_
_
_