STILLE SANGER & VARME VERS

Kulturkafé er et populært innslag hos oss på Lillestrøm Kultursenter. Her møter du artister som fremfører kåserier, konserter eller små teaterforestillinger. Du møter gamle kjente og koser deg med en kaffe og vaffel mens du ser og hører på underholdningen fra scenen.

Anne Lande, vokal og Per Husby, piano med tekster av Alf Prøysen, Hans Børli, Rolf Jacobsen, Arvid Hanssen, Kjell Aukrust, Inger Hagerup, Kolbein Falkeid, Kaisa Aglen, Anne Lande m.fl. Musikk av Per Husby m.fl

Med utgangspunkt i et langt samarbeid og flere plateutgivelser har Anne Lande og Per Husby arbeidet fram dette spesielle konsertprogrammet som utvikles og endres litt fra år til år
De har i flere år reist rundt i store deler av landet med disse lavmælte konsertene. Tekstene handler om overganger, møter og avskjeder, lys og mørke. 

Programmet inneholder vakre, stille sanger - alle med norsk tekst - som kan gi ro og rom til refleksjon, slik at man kan få mulighet til å hente fram igjen bilder og minner, og samtidig åpne opp for å se videre og fremover. Tekstene er hentet fra store gamle og nye norske diktere og en del av musikken og tekstene er også nyskrevet for anledningen. I tillegg flettes håndplukkede dikt inn i den musikalske rammen. Konserten handler om hvordan det er å være menneske i disse situasjonene og ønsker å inkluderer alle mennesker uavhengig av kulturell forankring.

ANNE LANDE:
I tillegg til å være sanger og tekstforfatter er Anne Lande også psykoterapeut. Gjennom sitt arbeid har hun møtt mange mennesker som har gått gjennom krevende perioder i livet. Dette er noe av bakgrunnen for at hun er opptatt av å finne arenaer der temaet overganger og omveltninger i livet kan få plass, uttrykk, fellesskap, anerkjennelse og verdighet.

PER HUSBY:
Han er en svært kjent og anerkjent komponist, arrangør, jazzpianist og akkompagnatør med lang fartstid og rikt spekter. Han har vært musikalsk ansvarlig i en rekke sammenhenger innen teater, radio- og TV-produksjoner. I dette samarbeidet har han rendyrket det nære samspillet mellom tekst og musikk der ordet står i sentrum. 

Arrangør: Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 195,- som inkluderer forestilling, samt kaffe og vaffel.

Dørene inn til salen åpner kl. 11.00.

_
_
_