11

TERJE DYRUD KVARTETT

Fire middelaldrende menn i «sin beste alder» med mer enn 220 års samlet musikkerfaring, utgjør Terje Dyruds Kvartett.

Bandet byr på en god variasjon mellom swing og roligere og mer avslappet musikk, og de prøver å få fram den gode stemningen på sine konserter. Det som kjennetegner bandet er først og fremst de gode og drivende soloene, men også det stabile kompet.

Kvartetten består av: Terje Dyrud – gitar, Bjørn Svendsen – kontrabass, Magne Henriksen – vibrafon og Finn Torgersen – trommer.

Finn Torgersen har spilt med alt fra dixielandband til større besetninger som Per Borthens Swing Department. Han er en meget allsidig trommeslager med godt øre for alle musikalske nyanser.

Magne Henriksen er en multimusikant som spiller fremragende piano, orgel, vibrafon og trekkspill, samt gitar og bass. Han har spilt med en rekke Oslo orkestre hvor det mest kjente kanskje var Terje Fjærns orkester. Han har erfaring fra en rekke forskjellige grupper som har spilt alt mulig fra rock’n roll til gammeldans. Han har deltatt på en mengde plate- og radio/TV jobber. Magne er mest kjent som en virtuos vibrafonist, men også en fremragende trekkspiller i jazzsammenheng.

Bjørn Svendsen er yngstemann i bandet og er kanskje en av våre fremste bassister. Han spiller både el. bass og kontrabass, samt tuba der det kreves. Han har deltatt på en rekke plateinnspillinger, og radio og TV sendinger. Bjørn har vært medlem i Terjes forskjellige band siden tidlig på 70-tallet. Bjørn har et utrolig øre for harmonier og er en glimrende solist på sitt instrument.

Terje Dyrud er eldstemann i bandet og har drevet egne band siden sekstitallet, blant annet som orkesterleder under Ray Adams turneer på slutten av sekstitallet. Som jazzmusikant kan samarbeidet med Bjarne Nerem og Kristian Bergheim nevnes. Han var også med en kort stund i Kjell Karlsens orkester. Terje har spilt i både rockeband og danseband opp gjennom årene, men jazzen har overtatt mer og mer siden midten på 70-tallet.

Arrangør: Lillestrøm Jazzklubb og Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 175,- / medlemmer av Lillestrøm Jazzklubb kr 75,-(inkl. billettavgift kr 25,-)

_
_
_