3

JAZZKAFÉ - RUBBER SOUL QUARTET – DEBUTKONSERT

The Beatles som jazz! Det å spille de klassiske låtene til The Beatles i jazzversjoner kan kanskje regnes som musikalsk blasfemi. Men det er nettopp det Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i.

Store deler av Beatles-repertoaret egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere. Med utgangspunkt i de originale melodiene, gjør Rubber Soul Quartet spretne, re-arrangerte jazzversjoner av f.eks. «Norwegian Wood», «Drive My Car», «She's Leaving Home», «Here, There and Everywhere» og «Blackbird», både med og uten vokal.

The Beatles er et av musikkhistoriens mest innflytelsesrike band. Musikken de laget på 1960-tallet lever i beste velgående den dag i dag, også blant unge mennesker. Etter å ha fått en pangstart med singelen «Love Me Do» i 1962, tok det ikke lang tid før gutta fra Liverpool ble verdens aller største popgruppe. Selv om John Lennon og Paul McCartney satte en felles signatur på alle melodiene, så bidro de med hver sine karakteristiske låter. Teorier om hvorfor bandet gikk i oppløsning, på høyden av sin kreativitet og popularitet, har vært mange.

Bård Helgerud - gitar/vokal. Håvard Fossum - sax. Andreas Dreier - kontrabass. Torstein Ellingsen - trommer.

Rubber Soul Quartet Promo; https://youtu.be/4OPZ6rvTrYA 

Rubber Soul Quartet Promo2; https://youtu.be/xvVIXchutL4

Arrangør: Lillestrøm Jazzklubb og Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 200,- / medlemmer av Lillestrøm Jazzklubb kr 100,- (inkl. billettavgift kr 25,-)

www.lillestrom.jazzklubb.no

_
_
_