4

HYLLEST TIL RADKA TONEFF

Radka Toneff inntar en helt spesiell plass i norsk jazzhistorie. Med sitt lavmælte, men intense uttrykk og sin kresne musikalitet har hun gjort et dypt inntrykk på mange mennesker.

Hennes høyst personlige og originale kvaliteter, der hun kombinerte impulser fra sin fars musikkarv i Bulgaria med en rekke inspirasjonskilder fra blant annet jazz og rock, førte til at hun ble en ledestjerne for vokalister fra både inn- og utland.

Natalie Aldema Band har fordypet seg i Radka Toneff sitt personlige repertoar med sanger som rører med både tekst og melodi. Musikk hentet ut fra alle Radka Toneff sine album vil bli framført med emosjonelt utrykk og musikalsk intensitet av Natalie Aldema Band. Bandet har opptrådt med stor suksess bl.a. på Stabekk Kino Kulturhus i Oslo og ved LilleKampen Kulturkafe. Og for oss i Lillestrøm er dette litt ekstra stas da Radka som kjent ofte opptrådte på Sinclair Kro og daværende jazzklubb med Arild Andersen, Jon Eberson og vår egen Pål Thowsen!

Natalie Aldema Band har base i Oslo og består av et knippe hyggelige musikanter som følger; Natalie Aldema – vokal, Alse Røe – gitar, Morten Kvam – bass og Hermund Nygård - trommer.

Heidi Quirina Bach Dal, fra Stabekk Kino Kulturhus: «Jeg er fascinert av Natalies evne til å tolke Radka Toneff; Strålende!»

RADKA TONEFF LAGET TIDENES BESTE ALBUM! Da 100 norske musikere i 2011 skulle kåre de 100 beste norske albumene gjennom tidene, gikk albumet «Fairytales» med Radka Toneff og Steve Dobrogosz fra 1982 til topps. Les mer her.

Og det er fortsatt et eventyr av et album. Enkelheten og tidløsheten gjør «Fairytales» til en klassiker. Les mer her.

Dette programmet på NRK2 om Radka Toneff vekker gode, gamle minner fra Sinclair på 70-tallet og daværende jazzklubb. For en artist og begavelse. Har du ikke sett sendingen MÅ du få det med deg ved å klikke på linken her.

SE - NYT - LYTT!

Her kan du lese mer om Radka Toneff. 

Arrangør: Lillestrøm Jazzklubb og Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 175,- / medlemmer av Lillestrøm Jazzklubb kr 75,-(inkl. billettavgift kr 25,-)

 

 

_
_
_