5

JAZZKAFÉ - HOT CLUB DE NORVÈGE

Høstens hotteste eventyr blir Hot Club de Norvèges store 40-års jubileumsturné. Legendarisk Djangomusikk med de originale pionerene i genren. Dette blir siste sesong med veterangitarist Jon Larsen som pensjonerer seg etter mer enn 40 år sammenhengende på veien.

Hot Club de Norvège er bedre enn noensinne, og høster terningkast seks overalt hvor de spiller (Moldefestivalen, Oslo Jazzfestival). Denne sesongen blir altså aller siste mulighet for å høre gitarist Jon Larsen sammen med Hot Club de Norvège, så sett av denne datoen og sikre deg en billett. I månedene frem til jul blir det turnéer over hele landet og vi er veldig glade og stolte for at vi hatt fått til denne kombinerte jubileums- og avskjedskonserten med frontfigur Jon Larsen. Dette blir en helt unik jazzkafe med garantert fullt hus og kjempestemning!

Sommeren 1979 satt noen ukjente unggutter på gata og spilte Stringswing under Moldejazz. De vakte berettiget oppsikt blant jazzfolk, noe som førte til at guttene litt seinere ble koblet med den rutinerte fiolinisten Ivar Brodahl, og etablerte bandet Hot Club de Norvège. Gruppa feirer altså førtiårsjubileum nå i 2019, og hva er da mer naturlig enn at de er tilbake i Lillestrøm for også å markere dette. Fortsatt er to av gründerne med i bandet, gitarist Jon Larsen og bassist Svein Aarbostad, men Jon takker nå altså av!

Hot Club de Norvège er et av Norges hotteste liveband, kjent for smittende spilleglede og berømt for virtuos Stringswing med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt. Det har samarbeidet med praktisk talt alle store navn innen sjangeren, og også med profilerte folk fra andre sjangere, som Nigel Kennedy, Vertavokvartetten med flere. Som om det ikke er nok, ble bandet og musikken kjent i de tusen hjem gjennom Lillebjørn Nilsens megahit «Tanta til Beate». Bandet har mye av æren for at Stringswing-musikken fikk en renessanse i Norge fra syttitallet og utover. Det er en jazzform som kombinerer det raffinerte med det folkelige, og stadig nye generasjoner oppdager at det er musikk med mange valører.

«Djangomusikk» eller «Stringswing» er betegnelser som ofte brukes om denne typen jazz i tradisjonen fra Hot Club de France og sigøynerjazzen, og en akustisk besetning med fiolin, kontrabass og to gitarer er et klart kjennetegn. Når dette kombineres med skikkelig musikalsk håndverk, god stilforståelse og stor spilleglede skjønner man fort at Hot Club de Norvége fortsatt har mange år foran seg.

Hot Club de Norvège har vært kontinuerlig på veien siden 1979, og har en unik reise bak seg. Med utgangspunkt som gatemusikanter sto de for gjenoppdagelsen av gitaristen Django Reinhardt i Norge på 70-tallet. Bandet ble pådrivere under Djangomusikkens renessanse i de europeiske sigøynerleirene på 1980-tallet og det internasjonale gjennombruddet på 1990-tallet.

I jubileumsåret 2019 feirer de 40-års jubileum med turnéer over hele landet sammen med sin nye supergitarist, franske Gildas Le Pape (ex Satyricon). De reiser rundt i ny turnébuss (med registreringsnummer DJANGO) og garanterer god stemning og fullt hus. Vi er veldig heldige som får oppleve deres smittende spilleglede og virtuose strengespill når de gjester Lillestrøm Jazzklubbs siste jazzkafe for sesongen. For en avslutning dette skal bli!

Jon Larsen – gitar, Finn Hauge – munnspill, fiolin, Gildas le Pape – gitar og Svein Aarbostad – bass

Arrangør: Lillestrøm Jazzklubb og Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 200,- / medlemmer av Lillestrøm Jazzklubb kr 100,- (inkl. billettavgift kr 25,-)

_
_
_