3

JAZZKAFÉ - BAKER HANSEN - CHET BAKER PÅ NORSK

BAKER HANSEN har siden 2010 laget sine egne musikalske fortellinger, baserte på musikken som Chet Baker spilte. Dette er historien om fem norske jazzmusikere som tok Chet Baker med på en språkreise til Ål i Hallingdal. Resultatet er et spennende møte mellom amerikansk cooljazz og norsk fjelluft, tidlige jazzstandarder og vårt eget morsmål.

Hva har Chet Bakers vestkyst-sound med norsk lyrikk å gjøre? Ikke så lite, faktisk. Flere års opphold i Skandinavia på 80-talet førte til at Chet samarbeidet med en rekke norske musikere. Særlig kjent er album-samarbeidet «Blåmann! Blåmann!» med Jan Erik Vold - en ruvende skikkelse i norsk dikterkunst, som også har bidratt med gode innspill til gjendiktingsarbeidet.

Chet Baker fortalte noen av de sterkeste musikalske historiene i jazzlitteraturen. Baker Hansen gjenforteller disse historiene på norsk. Dette er musikk med varme følelser og kjølig sound, sterke utsagn og vare øyeblikk. Musikk som i ny språklig og musikalsk drakt gir låter som «My Funny Valentine» og «I Fall In Love Too Easily» nytt liv, og kan røre oss enda nærere på vårt eget språk. Musikk som fremdeles lever og leverer, tøyer grenser og åpner ører. Akkurat slik jazz alltid har gjort.

Baker Hansen har gitt ut to album med Chet på norsk, Ei som deg (2014) og Gamle Daga (2016) Denne lørdagen kommer de med en rykende fersk tredjeplate! Medvirkende; Sigurd Rotvik Tunestveit, vokal og gjendikting - Thomas Husmo Litleskare, trompet - Kjetil Jerve, piano - Stian Andreas Andersen, kontrabass og Tore Flatjord, trommer

Arrangør: Lillestrøm Jazzklubb og Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 175,- / medlemmer av Lillestrøm Jazzklubb kr 75,- (inkl. billettavgift kr 25,-)

www.lillestrom.jazzklubb.no

_
_
_