5

JAZZ JUBILEE – 20 ÅRS MARKERING!

Oslo Radio Orkester får æren av å markere at Lillestrøm Jazzklubb runder 20 år! De som likte tv-serien «Pennies from Heaven» eller som savner lyden av Kurér'en på kjøkkenbordet, har en hyggelig ettermiddag i vente når disse radio-nette musikerne starter opp og gir oss en tidsreise til radioens barndom. Rett og slett fra den tiden jazz var pop og musikken groovet i mono!

Bandet påstår at medlemmenes utseende egner seg best for radio! Publikum vil nok enstemmig hevde at det holder i massevis også på konsertscenen. De musikalske prestasjonene holder i enda større grad. Det er derfor ikke helt tilfeldig at nettopp dette orkesteret ble spurt om å være med og markere Jazzklubbens 20-års jubileum! Maken til originalitet og underholdningsverdi er det ikke lett å finne. Det meste av repertoaret stammer fra 20-50 tallet (av typen Paper Doll, Pennies from Heaven, Love for Sale), men det hender at felespiller Øyvind drar i gang en reinlender eller reel som kontrast.

Oslo Radio orkester består av Tommy Stensrud (gitar), Anders Wiborg Thom (gitar), Torbjørn Holte (bass), Jan Ellefsen (mandolin, dobro), Lars Birkelund (perkusjon), Trygve Beddari (trekkspill) og Øyvind Rauset (fiolin).

LILLESTRØM JAZZKLUBB – 20 ÅR – KULTURTILBUD DET SWINGER AV!

Lillestrøm Jazzklubb var et begrep på 1970-tallet, men lå i mange år nede. I januar 1998 dro Jazzklubben i gang med stor suksess, ikke minst takket være de populære jazzkafeene hver lørdag ettermiddag med stadig nye navn på plakaten ble det umiddelbart en suksess og ryktene om et lydhørt og entusiastisk publikum spredde seg raskt i miljøet. Etter 20 år er publikumsinteressen fortsatt like stor og viser med tydelighet at jazzklubben har og hadde livets rett!

Det er også verd å nevne Jazzklubbens ungdoms satsing som et viktig element. Det er viktig for klubben å bringe fram nye, unge jazzutøvere. Derfor har de også opprettet en UngJazz pris som skal stimulere unge lovende lokale musikere til å satse på jazz. Både gjennom samarbeidet med musikklinja på Lillestrøm videregående skole, gjennom å tilby unge musikere plass på arenaer å spille på, barnejazz konserter og på andre måter har klubben vist at det er ingen motsetning mellom jazz for gammel og for ung.

Skedsmo kommunes kulturpris for 2003 ble tildelt Lillestrøm Jazzklubb. Kulturprisen tildeles personer eller organisasjoner som har gjort en betydelig innsats for kulturlivet i Skedsmo. Ved årsskiftet 2004 ble Lillestrøm Jazzklubb tildelt prisen Årets Jazzklubb på Østlandet. Prisen deles ut årlig av Østnorsk Jazzsenter, som begrunnet årets tildeling med bl.a. «klubbens store spennvidde, høye kunstneriske kvalitet og godt besøkte arrangementer».

Lillestrøm Jazzklubb har hatt fast tilholdssted på Fagerborg Hotel i over 19 år etter at de revitaliserte klubben i 1998, men har hele tiden også hatt et godt samarbeid med kultursenteret, noe ikke minst det årlige RIBBEjazz arrangementet i romjula er et synlig eksempel på. Når Fagerborg Hotel nå har avviklet sin virksomhet, var det et opplagt valg for Jazzklubben å velge kultursenteret og Scene5 som sitt nye tilholdssted. Hver lørdag i sesongen fortsetter jazzkafeene med et enda bredere tilbud enn tidligere, i tillegg til flere kveldskonserter i større format på flere av de andre scenene i kultursenteret.

Senere i år vil 20-års jubileet bli markert med et større arrangement!

Arrangør: Lillestrøm Jazzklubb og Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 100,- / medlemmer av Lillestrøm Jazzklubb har fri entré.

NB! Medlemmer må også henvende seg i billettluka for å hente sin billett.

_
_
_