1

HAUGTUSSA (JORUNN UNDHEIM OG BJØRGE VERBAAN)

Der draumar sviv – Haugtussa i nye tonar
25. oktober ga komponist Bjørge Verbaan og sanger Jorunn Undheim ut albumet «Der draumar sviv - Haugtussa i nye tonar», som inneholder 14 tonesatte dikt fra Haugtussa av Arne Garborg. Tonesettingene befinner seg i et akustisk viselandskap, med innslag av popmusikk og folkemusikk.

Denne kvelden kommer sanger Jorunn Undheim og pianist Bjørge Verbaan til Scene 5 og framfører Haugtussa – et hovedverk i norsk litteratur. Skildringene av kjærlighet og lengsel, tro og tvil, mystikk og menneskenatur er like aktuelle nå som i 1895, da diktsyklusen ble skrevet på Jæren, hjemplassen til Jorunn Undheim. Hun vokste opp i Veslemøy sitt rike, på gården hvor dikterstua Knudaheio ligger, og i naturen som blir skildra av Garborg. Gjennom musikken, og ikke minst Sigbjørn Reime sin språkmoderniserte tekst, presenterer de en Haugtussa for vår tid.

Billetter og bordreservering bestilles i billettluka på Lillestrøm Kultursenter – 64 84 55 50 

Scene 5 åpner klokka 12 alle hverdager og holder åpent til ganske seint. Vi oppfordrer selvfølgelig til å prøve menyen vår før konserten, eller å ta noe å drikke før konserten starter.

_
_
_