5

EN...SOM

En fysisk, intim og dynamisk danseteaterforestilling om ensomhet. Fire fantastiske dansere deler sine personlige erfaringer om ensomhet i denne nære, men også lekne forestillingen. «Prepare to be moved!».

«Alle har en historie. Det er viktig å huske på det» .

Ensomhet blant unge mennesker er vanligere enn vi kanskje tror. Unge føler ensomhet oftere og mer intenst enn noen annen aldersgruppe, viser ny forskning. I Storbritannia viste en nasjonal studie at 40 % av alle 16-24-åringer oppgir å føle seg ensomme svært ofte, sammenliknet med 29 % for 65-74-åringer. Funnene snur opp-ned på stereotypiske oppfatninger om eldre som de mest ensomme i samfunnet vårt. Eksperter antyder at følelsen av ensomhet kan oppleves mer intens blant unge som er på et stadium i livet der de ofte skal finne ut av hvem de er.

Vi er opptatt av ensomme eldre, men gjør vi nok for å forstå ungdom som isolerer seg når følelsene blir vanskelige? Lytter vi til de unges historier?

En...som er en intim danseforestilling som har som ambisjon både å bevege publikum følelsesmessig og skape begeistring. I stykket plasseres publikum tett på fire dynamiske dansere som deler sine egne erfaringer om ensomhet på en modig og personlig måte. Historiene fortelles med mot, klokskap og humor, og i en imponerende fysisk drakt. Er du klar for å la deg bevege??

«Om man virkelig trenger å bli hørt, er det viktig å kjenne at det man har å si blir tatt på alvor».

Fire fantastiske dansere deler sine opplevelser og erfaringer i denne lekne og nære forestillingen om det å være ensom!

«Denne forestillingen er en av de aller fineste danseforestillingene jeg har sett. Den treffer deg i sjelen. Det er umulig å ikke bli berørt», - Janne Langaas, Teatersjef, Teater Innlandet.

«Det er utøvernes nærhet til materialet og den autentiske følelsen som er forestillingens store styrke. Utøverne veksler mellom et postmoderne bevegelsesspråk, trøstende gester og utleverende samtaler om egne utfordringer i oppveksten. Det ærlige kroppsspråket såvel som det verbale språket senker terskelen for å dele. Det er kunst som virker.» - Grace Tabea Tenga, Journalist, Periskop. 

Les anmeldelse i Periskop.no:? http://www.periskop.no/anmeldelse-en-som-intimt-om-det-intime/ 

#sammenervimindrealene  

Kunstnerisk ledelse og koreografi: Anne Holck Ekenes
Koreografi: Pia Holden
Medskapende dansere: Therese 
Slob, Oliver Sale, Nora Svenning og Emilie Karlsen
Musikk: Nathaniel Reed

Scenograf: Kristin Bengtson

Lysdesigner: Olav Nordhagen

Dramaturg: Elin Amundsen Grinaker og Kari 
Saanum
Co-produksjon: Teater Innlandet

Støttet av: Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB

Passer for: Ungdom og voksne. 13+

Varighet: ca. 75 min.

Arrangør: Panta Rei Danseteater

Billetter kr 200,- / student/skoleelev kr 100,-

 

_
_
_