1

BOKKAFÉ - ROY JACOBSEN OG ANNELIESE PITZ

Mannen som elsket Sibir, gjør Lars Monsen til en pusling … Det påstår i hvert fall Dagbladets Cathrine Krøger i anmeldelsen av boka.

Mannen som elsket Sibir er en roman basert på Fritz Dörries erindringer – en fantastisk fortelling om natur, urfolk og oppdagelser. Fritz Dörries (1852 -1953) levde et liv som få i dag kan fatte. Fra han er 25 år gammel foretar han en rekke eventyrlige reiser i Sibir. Som en blanding av Lars Monsen og Carl von Linné oppsøker han klodens mest ugjestmilde regioner, og fanger tigre, hjort, ørner, samler planter og sommerfugler, som sendes til museer i Europa. Han krysser hele Japan til fots mens det er krig i landet. Og reiser med slede tvers gjennom det sibirske isødet. Det er kulde og lidelser, men også enestående skjønnhet.

Bli med på en eventyrreise på Scene 5 denne kvelden.

---

Roy Jacobsen har utgitt 25 bøker og mottatt det meste av litterære priser, så han trenger knapt noen ytterligere beskrivelse for Scene 5s gjester. Denne siste utgivelsen Mannen som elsket Sibir har han skrevet sammen med Anneliese Pitz.

Anneliese Pitz er født og vokst opp i Belgia, med tre språk samt latin og gresk fra skolen, i tillegg til at hun snakker russisk. Hun kom til Norge i 1974 og har en Phd i lingvistikk og har undervist i 24 år ved UiO. Hun og Roy Jacobsen har vært gift siden 1978.

 «[…] en sjelden perle i bokhøsten […] denne bemerkelsesverdige beretningen er illustrert av Dörries vakre tegninger, av urfolk, dyr, landskap og altså sine elskede sommerfugler. Den fortjener all oppmerksomhet den kan få.» Cathrine Krøger, Dagbladet

---

Bokkafeene er gratis og veldig populær, så det kan være lurt å reservere bord. Klikk her eller ring 64 80 80 21 for å bestille. Scene 5 åpner klokka 12 alle hverdager, og stenger ganske seint. Dere er hjertelig velkommen til å prøve menyen vår eller å ta litt å drikke før bokkafeen starter klokka 19.30.

_
_
_