2

BARNAS TEATERLØRDAG - TUTOMATEN

Tutomaten er historien om kompisene Reven og Grisungen. De har hørt om en maskin som sier tut tut hvis man putter inn ei tomflaske. En sånn maskin vil de også bygge, men den skal være til fulle flasker som de kan drikke opp etterpå. I tillegg til brus vil de også ha andre søtsaker. De lager derfor både sjokoladeskuff, tyggisklaff og kakefat på Tutomaten. Så er det bare å vente.......

I historien møter vi også Dåsemiklene, Kråka, Kua og Fjompenissen Papp, og alle har en klar formening om denne oppfinnelsen.

TUTOMATEN er en dukkeforestilling basert på boka av Bjørn Fredrik Rørvik. En herlig fortelling om vennskap, oppfinnsomhet og ukuelig optimisme.

Reven og Grisungen er historiens sentrale hovedfigurer, og alt som hender har utspring i at disse to setter i gang sitt prosjekt. Som vennepar utfyller de hverandre, de møter opp- og nedturer med tutomaten, de kommuniserer om handlingsforløpet underveis og de står sammen, forskjeller til tross, om alt. Ingen av dem ville startet dette prosjektet alene. Under den ytre hovedhandlingen ligger hele tiden forholdet mellom de to vennene som en klangbunn.

Forestillingen handler også om oppfinnsomhet; gleden i å bygge noe selv.

Vår passive og teknologiske tid er et velkjent faktum, og har vært det i mange år.

Vi er allikevel av den oppfatning at man aldri må slutte å oppfordre til oppfinnsomhet.

Øvrige medvirkende:  
Regi og dramatisering: Bo Anders Sundstedt
Dukkemaker: Kari Noreger
Scenografi: Jan Gjerde
Musikk: Geirmund Simonsen og Raymond Enoksen 
Illustrasjon plakat: Per Dybvig 
Produsent: Kari Ramnefjell

Målgruppe:Familieforestilling fra 4 år

Arrangør: Unge Viken Teater og Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 100,- / barn kr 100,-

_
_
_