2

LILLE BLÅ OG BLØTKAKA

Lille Blå er et underfundig lite skogtroll; knall blå fra nesetipp til halestuss, men for øvrig helt lik deg og meg. Den eneste forskjellen er kanskje at han er enda mer glad i bløtkake med blåbærsyltetøy enn oss, skjønt hvem vet? Lille Blå sitt hus finner du i et værslitt eiketre, like ved der du bor. Hvis du ikke har oppdaget døra hans, er det bare fordi du ikke har sett godt nok etter. I så fall er det en trøst at du kan møte ham i Dårekisten Teater.

I denne forestillingen inviterer Ulrik Mus til fødselsdagsselskap. Det kribler av forventninger i Lille Blå, og mest av alt gleder han seg til å spise bløtkake med Blåbærsyltetøy. Ingen ting i verden smaker bedre, syns Lille Blå. Så hva tror du skjer når Lille Blå blir bedt om å passe på kaka? – Igjen en historie full av forviklinger og pussigheter, men først og fremst om hvor viktig det er å ha gode venner.

Vist i NRK: I 1983 ble serien om LILLE BLÅ vist i NRK, Barne-TV, samtidig som Teateret reiste landet rundt med «live fremføring» av forestillingene. 

Alle forestillingene ble etter hvert «tatt av plakaten» med unntak av LILLE BLÅ OG BLØTKAKA . I 2007 ble LILLE BLÅ OG SPILLEDÅSEN tatt opp igjen, og disse  to forestillingene har senere utgjort kjernen i Dårekisten Teater sitt repertoar.

Manus: Kjell Matheussen og Frode Berg
Dukker og scenografi: Jan Ivar Martinsen og Frøydis Hauge
Regi: Frode Berg
Dukkespill: Kjell Matheussen

Passer for barn fra 2 til 6 år samt familier.

Spilletid ca. 30 minutter

Arrangør: Akershus Teater og Lillestrøm Kultursenter

Billetter: Voksne kr 100,- / barn kr 100,-

Som følge av de nye nasjonale retningslinjene for å hindre smitte av koronaviruset blir Lillestrøm Kultursenter stengt inntil videre og ingen forestillinger blir gjennomført.
_
_
_