1

AVHØR - FOREDRAG VED ASBJØRN RACHLEW

I «Avhør!» vil politioverbetjent Asbjørn Rachlew ta deg med på en spennende reise gjennom ulike intervju- og avhørsteknikker brukt i kjente straffesaker som 22. juli, Birgitte Tengs-saken og drapene i Baneheia.

Etter terrorangrepene 22. juli fikk Asbjørn Rachlew rollen som faglig ansvarlig i gruppen som avhørte den mistenkte terroristen. Hva har fungert og ikke, og hvilken utvikling har det vært i politiets avhørsmetoder gjennom årene?

Asbjørn Rachlew tar deg med inn bak lukkede dører og gir deg et unikt innblikk i noen av de største og viktigste straffesakene i nyere norsk historie. Du lærer mer om intervjumetodene man bruker i avhør og kunnskapen som ligger til grunn for dem. 

Asbjørn reflekterer og knytter historier til teorien som alle mennesker kjenner seg igjen i. Særlig beslutningspsykologi, vitnepsykologi (hukommelse og feilkilder) og mellommenneskelig kommunikasjonsteori utgjør det teoretiske fundamentet i foredraget.

Bli med på en spennende kveld med innblikk i ekte krim.

--------------------------------------------------------------------------

Asbjørn Rachlew er politioverbetjent ved HR-avdelingen i Oslo politidistrikt og gjesteforsker ved Norsk senter for menneskerettigheter, UiO. I 2017 vant han den prestisjefulle «Politiforums Ærespris». Asbjørn har mange års erfaring som etterforsker i Oslo politidistrikt, primært ved Voldsavsnittet hvor han blant annet ledet utviklingen av K.R.E.A.T.I.V. – Norges første opplæringsprogram i avhørsteknikk. I dag sitter han i styringsgruppen i den FN-initierte prosessen med å utvikle globale retningslinjer for politiavhør.

Asbjørn Rachlew ble uteksaminert fra Politiskolen i 1992. Han har en mastergrad i rettspsykologi (MSC) fra Universitetet i Liverpool (1999) og i 2009 forsvarte han sin doktorgrad, Justisfeil ved politiets etterforskning, ved det Juridiske fakultetet, UiO. Asbjørn Rachlew foreleser jevnlig i inn- og utland om politiets etterforskningsmetoder generelt, beslutningstaking og avhørsteknikk spesielt.

Avhørsmetodene som Asbjørn har vært med å videreutvikle er relevante for alle som arbeider med å innhente nøyaktig og pålitelig informasjon gjennom profesjonelle samtaler.

Foto: TEDx Arendal

Arrangør: Atikko

Billetter kr 420,- / honnør kr 380,- / student kr 380,- / grupper over 10 personer kr 380,-

_
_
_