2

VERDENS STØRSTE JAZZPIANIST KOMMER TIL LILLESTRØM!

– Det er en stor lekegrind som åpnes for oss!
– Chick Corea har en unik evne til å fram det beste i dem han spiller sammen med, sier Ola Lindh i «Made in Corea» – bandet som sørger for at verdensstjernen kommer til Lillestrøm.

Hva er det som er spesielt med Chick Corea?
– Det er kombinasjonen av hans styrker som komponist, improvisator og bandleder. Han opererer i hele jazzspekteret og lykkes med å skrive og formidle avansert musikk som samtidig er godt tilgjengelig for publikum. Stamme, men leken arrangementer, melodiske temaer og delikate rytmiske linjer gjør musikken hans så komplett.

Han sier jo selv at «to play» for han er mer «å leke» enn «å spille» og det kjennetegner ham. Konsertene i juni er på mange måter en «play date», og jeg gleder meg til at Made in Corea og de andre i ensemblet skal få være med på lekeplassen.                                                                                                        

Hvor stort er det at han kommer til Lillestrøm?
– Det er klart det er vanvittig stort. Jo mer bevisst man er på hans positsjon i jazzverden, desto større forstår man at dette er. Nå kjenner vi ham såpass godt etter mange år, så vi har på én måte et veldig naturlig og avslappet forhold til at han kommer. Men det er jo spesielt at han kommer til Lillestrøm. Hvis vi ser litt stort på det, så er det helt sjukt, egentlig. Det er jo det.

Hvis dere får en fridag sammen med ham etter konsertene, hva vil dere benytte den til?
– Hehe, kanskje dra til myggmuseet? Nei, det vet vi ikke enda, men vi skal sørge for at han får gode opplevelser med gode venner som gjør at denne uka skiller seg ut fra det turnélivet han ellers lever rundt om i verden. Vi diskutere muligheten for en tredje konsert i en annen by, men det ønsket han ikke. Han vil være i Lillestrøm hele uka, og holde prosjektet på hjemmebanen vår. Det er litt av poenget for ham.

Hvordan ble dere så gode venner?
– Vi har verdsatt musikken hans uten å fremstå som masete «groupies». Det er tydelig at han setter stor pris på det og jeg tør å påstå at han har blitt en stor fan av sitt eget tribute-band. Det er jo moro! Det kommer frem når han presenterer oss for ovenfor sine egne musikere. Vi har et ekte vennskap som er bygget opp gjennom mange år, fylt av glede og respekt for hverandre.

Hva vil være spesielt med konsertene deres?
– Vi skal fremføre et repertoar fra en av Chick Coreas mest kreative perioder på 70-tallet, musikk han sjelden eller aldri har fremført live tidligere. Denne musikken krever et stort band, såpass stort at han nok aldri på på dette som turnémateriale. Men Made in Corea stiller med et håndplukka ensemble, bestående av gode venner fra det lokale musikk-miljøet på Romerike. Så mer enn 40 år senere løfter vi altså dette fantastiske, prisbelønte materialet frem. Det blir låter fra album som «The Leprechaun», «Mad Hatter», «My Spanish Heart» og «Secret Agent». Denne vinklingen er helt klart en trigger for ham. Det blir spesielt, eksklusivt og unikt – både for ham og oss.

E-POST FRA CHICK
Jazzlegenden selv ser også ut til å glede seg til konserten, og nylig fikk de denne mailen fra ham:
I'm so glad this concert is finally coming together.
I feel honored to have had Made in Corea devote such caring and creative energies into my music through the years, I'm looking forward to having fun participating in such a challenging program.
Best to All. Chick

CHICK COREA

 • Chick Corea (døpt Armando Anthony Corea, f. 1941) er en amerikansk jazzpianist, komponist og orkesterleder
 • Han er en av jazzens aller største stjerner og stilskapere fra slutten av 1960-årene
 • Han har gitt ut over 100 plater, vunnet 22 Grammy’s og spilt med alle fra Miles Davis til Stevie Wonder
 • Han ble internasjonalt kjent gjennom sin deltakelse i Miles Davis' gruppe 1968–70
 • Har arbeidet tett med musikalske storheter som John McLaughlin, Pat Metheny, Gary Burton, Stanley Clarke, Bobby McFerrin og Stan Getz
 • 22. og 23. juni 2019 spiller han to konserter med en utvidet versjon av bandet ¸Made in Corea på Lillestrøm Kultursenter 

MADE IN COREA

 • Romeriksband bestående av Jarle G. Storløkken (gitar), Ola Lindh (vibrafon), Fredrik Jørgensen (bass) og Erik K. Jøkling (trommer)
 • De fire romerikingene delte kjærlighet til Chick Coreas musikk og begynte å spille sammen i 2001
 • Ensemblet består av rundt 30 musikere og inkluderer blant andre Stina Stenerud, Martin Myhre Olsen, Tarjei Grimsby, Svein Greni, Bjørn Asper m.fl.
 • Etter at Made in Corea spilte på Kongsberg Jazzfestival i 2003 og for fullsatt sal på Lillestrøm Kultursenter i 2004, toppet det hele seg i 2005: På Kongsberg Jazzfestival fikk de spille med Chick Corea. Konserten ble starten på et langt vennskap
 • Made in Corea ble blant annet invitert til Chick Coreas 70-årsfeiring i New York, hvor de fikk en varm introduksjon og presentasjon av Chick fra scenen
 • Drømmen var å invitere Chick Corea med «hjem» til Lillestrøm

 CHICK COREA OG «MADE IN COREA»

Lørdag 22. juni kl. 18.00
Søndag 23. juni kl. 18.00
Teatersalen
Billetter kr 600,-

 

_
_
_