5

STERKE STEMMER VIL RUNGE FOR PATRICK!

Patrick Hermansen døde av kreft i 2018, bare 12 år gammel. Nå arrangerer onkelen og fetteren hans en stor støttekonsert i Lillestrøm til minne om ham – og til inntekt for Barnekreftforeningen.

Golden Child Artistgalla, fredag 23. oktober kl. 19.30.

– Ingen kan forestille seg hva Patricks nærmeste familie har vært igjennom. De har vært i en katastrofe- og krisesituasjon. Det er brutalt og nedbrytende å miste et barn, og det tar lang tid å komme tilbake til noe som kan ligne en normal hverdag. For meg som onkel til Patrick er «GoldenChild» en måte å vise støtte og engasjement på, sier Ronny Michael Hermansen (48), som er onkelen til avdøde Patrick Hermansen.

Ronny forteller at nevøen fikk diagnosen benkreft og at han høsten 2016 måtte amputerte det ene benet. Til tross for en omfattende cellegiftkur utviklet sykdommen seg raskt videre, med spredning til skjelett og lunger. Til slutt orket ikke kroppen hans mer og han døde den 11. juli 2018.

– Jeg startet «Golden Child» som en hyllest til Patrick like før han gikk bort, slik at han fikk oppleve starten på den. Dette er arven hans, et avtrykk etter ham som minner oss om hans positivitet og livsglede.

Ronny mener barnekreft i stor grad forsvinner «under radaren» i nyhetsbildet og at temaet drukner i andre kriser som krig og naturkatastrofer.

– Jeg har forståelse for at foreldre ikke orker å fortelle, man skal beskytte barn i sosiale medier, og helsepersonell har taushetsplikt. Hvordan skal vi klare å skape engasjement for den vanligste årsaken til at barn mellom 1 og 14 år dør? Vi samler inn penger til andre katastrofer, men det er flere som trenger vår hjelp. Når du får det så tett inn på deg, blir det ekstra vanskelig å fortelle historien. Så vi formidler den på vår måte sier Ronny. Høsten 2018 og 2019 arrangerte han en stor kjendis-golfturnering på Hauger Golfbane og i april er det duket for konsert i Lillestrøm.

– Kjente og ukjente, sterke stemmer skal runge for Patrick!

Stor dugnad

Samtlige artister som deltar på støttekonserten stiller gratis. Lillestrøm Kultursenter byr på salen og hjelp til billettsalg og markedsføring.

– Dugnadsinnsatsen har vært helt uvurderlig og det er helt utrolig å se hvor mange som stiller opp med sin kompetanse og hjelpsomhet innenfor så mange områder. Blant annet er det donert en elektrisk gitar som signeres av Ronni Le Tekrø, i tillegg til den utrolige opplevelsen av å få sitte på med et jagerfly en dag – begge deler auksjoneres bort under konserten. Inntektene fra billettene og auksjonen går uavkortet til barnekreftsaken, forteller Ronny.

– Kanskje vi klarer å redde et barn i fremtiden. Å tenke på det, er verdt innsatsen. Nå håper jeg alle som leser dette bestiller sin billett, de får en fantastisk opplevelse og gjør en viktig innsats samtidig.

HEDRER PATRICK: Avdøde Patricks onkel Ronny Michael Hermansen er initiativtager til støttekonserten «Golden Child», der billettinntektene går til kampen mot kreft hos barn. Hans sønn og Patricks fetter, Michael Hermansen (17), er gitarist og medvirker i to band under konserten på Lillestrøm Kultursenter fredag 23. oktober 2020.

FAKTA OM GOLDEN CHILD

Patrick Hermansen døde av kreft i 2018, bare 12 år gammel. «Golden Child» er familiens måte å fortelle historien om kampen mot kreft hos barn og samle inn midler til forskning og velferdstiltak for kreftrammede barn. Golden Child Artistgalla arrangeres i samarbeid med Lillestrøm Kultursenter og er en feiring av barna som kjemper, og de som har gått bort.

Sneip leverer pumpende rapbeats, Marianne Sveen (tidligere vokalist i Katzenjammer og deltager i Århundrets stemme) fanger oss med sin magiske stemme, Tommy Steine viser at humor er medisin mot alt, legendariske Ronni Le Tekrø Band tar oss inn i elitegitaristenes verden. Norsk Ballettinstitutt gir oss både sart og vakker dans med klassisk ballett og jazzdans.

www.goldenchild.no 

OM BARNEKREFT

Barnekreft er ikke det samme som kreft hos voksne. Hos barn utvikles kreften hurtig og det finnesingen kjente ytre faktorer som er av betydning for hvordan sykdommen utvikler seg. Cirka 200 barn og unge mellom 0 til 18 år rammes hvert år av en kreftsykdom. Totaloverlevelsen av barnekreft er i Norge er cirka 80 prosent.

www.barnekreftforeningen.no

www.kreftforningen.no

Kjøp billetter her!

 

_
_
_