1

SISSEL KYRKJEBØ feirer livet med et MUSIKALSK FESTÅR!

Superstjernen Sissel Kyrkjebø (50) «flytter inn» på Lillestrøm Kultursenter en uke i november. Hos oss vil Sissel og hennes musikere og management forberede årets juleturné i Norge – med premiere og to utsolgte konserter i Lillestrøm.

Velkommen til oss! Hva kan publikum glede seg til når det gjelder repertoar på «Sissels jul»?
– Jeg ønsker at du skal oppleve julekonserten som om det var julaften. Vi presenterer mange forskjellige gaver. Noen du alltid har ønsket deg. Noen du håper at du får. Noen hjemmestrikkede sokker fra tante Kari. Noen pakker er overraskende – det er de du ikke visste at du ønsket deg. Noen bringer frem glede, andre gjør deg ettertenksom. Men én ting er sikkert, vi skal pakke opp alle sammen og det gleder jeg meg utrolig mye til.

Hver fredag i hele 50 uker gir du nå ut en ny sang og video. Hvordan kom du på dette ambisiøse prosjektet?
– Haha, det begynte med ønsket å samle sanger som berørte meg, særlig kjærlighetssanger. Jeg lyttet til mange sanger som var over hundre år gamle og fikk lyst til å spille dem inn. Listen ble etter hvert veldig lang, men jeg fant ut at 50 var et fint tall, siden jeg fylte 50 år i år. Men jeg hadde lyst til å gi publikum noe mer enn «bare» sangene, så jeg har også spilt inn en video til hver sang, der jeg forteller mer inngående om innholdet i den. Dette er et kjempespennende prosjekt for meg og noe helt nytt. Nå kan jeg invitere folk inn til mitt musikalske univers! Min egen musikkblogg. Det har gått fantastisk fint og det er så hyggelig å høre at folk gleder seg til hver fredag – for da kommer det en ny sang. Det var min mann sin gode idé, haha. Dette er et prosjekt jeg ønsker at skal leve lenger. Litt som en serie på Netflix. En flott føljetong.

En av låtene heter «Slow down» – hva betyr den for deg?
– Det var min mann som gjorde meg oppmerksom på den for fem år siden. Men jeg måtte vente på det riktige øyeblikket med å utgi den, for jeg hadde så respekt for originalen. Jeg fremførte den i Salt Lake City – midt i konserten. Det ble en spesiell stemning i salen, man kunne høre en knappenål falle! Stemningen ble helt magisk og jeg tror folk opplevde det samme som meg; en fantastisk ro bare ved å høre den. Det minner oss på at vi må ta det rolig innimellom.

50-årene er jo en gullalder! I sommer ble du 50 år, hvordan opplevde du det?
– Jeg synes det var kjempegøy! Og veldig, veldig koselig. Jeg har ikke tenkt så mye på selve tallet – for det er jo bare et tall. Det viktigste er jo hvordan du har det. Jeg gleder meg til dette tiåret. 50-årene er jo en gullalder! Timingen for utgivelsen av «Reflections» var absolutt nå. Jeg kunne ikke gjort det tidligere.

Hvordan ser en «vanlig» dag ut for deg nå for tiden?
– Jeg står opp tidlig, spiser frokost og går på jobb rundt klokken ni. Vi har et lite kontor på Skøyen, men jeg reiser også en del. Jeg øver der jeg er og en arbeidsdag er gjerne slutt når jeg går i seng. Det er fordi det er så gøy! Yrket mitt er jo også hobbyen min. Jeg tar meg naturligvis noen pauser, det er viktig. Men jeg får mye energi av jobben min.

Hva er du mest glad for i hverdagen din?
– Jeg elsker uforutsigbarheten og at ingen dag er lik den andre. Det skjer noe hele tiden, og det er jo veldig spennende.

Hva er du minst glad for i hverdagen din?
–  Uforutsigbarheten og at ingen dag er lik den andre, haha. Noen ganger kan det bli litt slitsomt med ting som oppstår og enkelte dager kunne jeg ønske at jeg hadde en jobb der jeg kunne gå hjem om ettermiddagen og ikke tenke mer på jobb. Men det er ikke så ofte.

«Se ilden lyse» - hva har den sangen betydd for deg?
– Enormt mye! Svein Gundersen har klart å skape noe som er veldig norsk, som drives fremover, som har glede og entusiasme i seg. Dagens unge har jo ikke opplevd OL på Lillehammer, der den ble fremført, men desto morsommere er det å vite at den blir spilt på så mange nachspiel – av nettopp ungdom! Det tenkte nok ikke Svein på da han skrev den … Sangen åpnet også opp for et samarbeid for meg med Placido Domingo og «Christmas in Vienna» og mye annet.

Hvilken norsk artist beundrer du mest – og hvorfor?
– Wenche Myhre! Hun var ett av mine idoler da jeg var liten og hun er det fremdeles. Jeg beundrer hvordan hun står på, og hun har jo aldri stoppet å jobbe! Hun er megastor i Tyskland og hun elsker å stå foran publikum. Og det gjør hun så utrolig bra! Hun har bevart lekenheten i seg og oser av ekte sceneglede. Hun er tvers igjennom en skjønn person i tillegg. Det går ikke an å ikke elske henne!

Ditt livsmotto?
– «Hva gagner det et menneske om det vinner hele verden, men taper sin sjel?» For meg betyr det at du må handle med hele deg. Du må være ærlig med deg selv. Jeg måler ikke suksess i antall solgte billetter, men i egen utvikling, hva jeg selv bidrar med og hvilke mål jeg setter for meg selv. Det er viktig å være fokuserte og bevare seg selv oppi alt kaoset som kan oppstå rundt oss. Vi må følge hjertet og gjøre ting helhjertet. Det er en fin oppskrift jeg har stor tro på.

Titt innom Sissels «MY WORLD»!
Hør de herlige sangene og se videoene etter hvert som de slippes på www.sisselmusic.com! Her finner du også eksklusive videoer av Sissel som reflekterer over innholdet i hver enkelt av sangene.

 

_
_
_