– Jeg har ventet i seksten år på denne rollen, sier skuespiller Rune Svendsen (36).

– Historien er så fin! Og musikken! Dette er en briljant klassiker av Dickens, som er en av de virkelig store forfatterne, så vi gleder oss til å fremføre denne herlige historien for både store og små, sier skuespiller Rune Svendsen.
Han forbereder seg i disse dager til sin nye, store rolle på Lillestrøm Kultursenter, der han har «vokst opp» som skuespiller. Sist så du han som hovedrolleinnehaveren «Martin» i utendørs-bymusikalen «Da verden kom på skinner». Tidligere har han spilt i både Aladdin, Scrooge, Peter Pan og Oliver.
Nå er han klar i rollen som den grinete gnieren Ebenezer Scrooge – en fyr han begynner å bli godt kjent med.

Håpløs og humoristisk
– Humbug! Snørr og gørr! Det er noe han sier rimelig ofte. Han er en surpomp, men etter hvert som man blir kjent med historien og bakgrunnen hans, får man også sympati for ham. Man kan forstå hvordan han er blitt som han er blitt. Han ble forlatt som barn og er preget av barndommen sin. Så oppførselen hans er en måte å beskytte seg på. Jeg tror alle har en Scrooge i seg. Måten hans å reagere på er kanskje en slags overlevelsestaktikk. Så skjer det ting som gjør at Scrooge endrer holdning, sier Rune, som forteller at julebudskapet i historien rører ham.
– Det treffer meg veldig. Men hvis det kommer noen tårer på scenen, så er det nok fordi jeg får vondt i lysken når jeg skal ut og sveve. Selene har en tendens til å være litt stramme, ler Rune.

Familiemusikalen «Scrooge – Et juleeventyr»
«Scrooge» er Charles Dickens magiske juleeventyr om Ebenezer Scrooge, den velstående og gjerrige forretningsmannen som mener personlig rikdom er mer verdifull enn julefeiring, følelser og veldedighet. En fortryllende julemusikal for hele familien, med stort ensemble, vakker og fengende musikk, elegant scenografi og flotte kostymer! Ebenezers egoistiske holdninger settes kraftig på prøve av tre spøkelser, eller juleånder, som på julaften morgen lokker Scrooge ut på en reise han absolutt ikke hadde planlagt. De bruker varme, sjarm og list for å hjelpe Scrooge med å konfronter sin frykt, gjenoppleve lykkelige barndomsminner og få et innblikk i sin mulige fremtid, i håp om at han igjen skal føle kjærlighet for menneskene det viser seg, betyr aller, aller mest for ham.

Charles Dickens klassiske juleeventyr har gledet barn og voksne i alle tider med sitt velklingende budskap, julemagi og Dickens empatiske og presise menneskeskildringer.

Lillestrøm Kultursenter setter hele sitt kreative apparat i sving for å gi deg og dine en storslått, varm og spennende familieopplevelse. 

VETERANENE ER MED: Bjørn Birch (t.h.) har regien på årets julemusikal. Han er strålende fornøyd med å ha fått med seg de dyktige skuespillerne Arvid Selsing (t.v.) og Rune Svendsen på laget. 

Premiere fredag 30. november kl. 18.00

Spilles også:

Lørdag 1. desember kl. 14.00 og 18.00

Søndag 2. desember kl. 14.00 og 18.00

Torsdag 6. desember kl. 18.00 (få billetter)

Fredag 7. desember kl. 18.00

Lørdag 8. desember kl. 14.00 og 18.00

Søndag 9. desember kl. 14.00 og 18.00 (utsolgt)

Torsdag 13. desember kl. 18.00 (utsolgt)

Fredag 14. desember kl. 18.00

Lørdag 15. desember kl. 14.00 og 18.00

Søndag 16. desember kl. 14.00 og 18.00

«Scrooge – et juleeventyr» av Trond Brænne, Svein Gundersen og Bjørn Birch, etter Charles Dickens «A Christmas Carol». Teaterforlag: Nordiska Aps – København.

Forestillingen varer i ca. 2 timer og 30 minutter inkl. pause og passer for barn fra 5 år og oppover.

Billetter kr 395,- / barn kr 350,- / medlem kr 350,- / familie (2 voksne og 2 barn) kr 1300,- / grupper over 10 personer kr 325,-  

Charles Dickens
(1812-1870)

Charles John Huffam Dickens var en engelsk forfatter fra viktoriansk tid. Han skapte en del av verdens mest minneverdige, fiktive figurer, som Oliver Twist, David Copperfield og Ebenezer Scrooge.

Dickens ble tvunget til å forlate skolen for å jobbe i en fabrikk da hans far ble kastet i gjeldsfengsel. Fattigdommen drev ham til overlevelse og suksess. I 20 år redigerte Dickens et ukemagasin, han skrev femten romaner og hundrevis av noveller og artikler. Han holdt foredrag og høytlesninger, og kjempet hardt for barns rettigheter, utdannelse og andre sosiale reformer.

Hans novelle fra 1843, «En julefortelling» («A Christmas Carol»), som handler om den gjerrige forretningsmannen Ebenezer Scrooge, er en av de mest innflytelsesrike tekstene som noen gang er skrevet. Fortellingen har blitt gjenfortalt og parodiert utallige ganger og både Jim Carrey, Muppetene og Onkel Skrue har fått æren av å inneha rollen som Scrooge.

_
_
_