5

JAKTEN PÅ JULESKURKEN 2019

Johanne og Anine deler på rollen som Ingrid i «Jakten på Juleskurken»
– Vi elsker teater, så dette er perfekt for oss!
Skuespiller- og sangtalentene Johanne Storløkken (9) og Anine Engebretsen (11) deler rollen som Ingrid i årets julemusikal på Lillestrøm Kultursenter.

– Johanne er den yngste Ingrid vi har hatt, men dette blir ikke noe problem for henne. Det er fint å være to om rollen, for vi skal spille veldig mange forestillinger, sier regissør Morten Bergheim. Selv har han – tradisjonen tro – rollen som både tydelig regissør og snill Piperenser i den superpopulære julemusikalen «Jakten på Juleskurken». I tillegg har han sørget for at både Johanne og Anine har fått enda mer å gjøre etter skoletid.

– Ja, jeg jobber mye som «dubbe»-instruktør og hører veldig fort hvilke barnestemmer som egner seg. Begge ble inviterte på audition og fikk jobber ganske raskt, sier Morten fornøyd.
Jentene er både glade og takknemlige for jobbene de har fått i både «Toy Story 4», «Vilda og pappa» og flere andre filmer og serier.
– Det er utrolig gøy, for vi elsker både dubbing, film og teater! Særlig «Jakten på Juleskurken», den er jo kjempebra! sier Johanne og Anine.

Når noen er nye i en oppsetning, er det fint å ha med seg noen som har vært med før. Da går alt så mye lettere. Skuespillerveteranen Sidsel Ryen (76) fra Strømmen spiller Ingrids farmor for tredje gang i Lillestrøm. I tillegg har hun vært med to ganger som farmor i samme stykke i Drammen. – Ingrids farmor er en moderne farmor, aktiv og energisk. Det er en veldig hyggelig rolle å ha, og det er så gøy å jobbe med så mange dyktige barn! Men uten publikum hadde vi ikke fått til dette, så det er helt fantastisk at det kommer så mange for å se «Jakten på Juleskurken». Det er en fin juletradisjon for veldig mange mennesker.

JAKTEN PÅ JULESKURKEN
Familiemusikalen «Jakten på Juleskurken» er årets julesatsing på Lillestrøm Kultursenter – for syvende gang. Den er alltid like populær – eller enda mer (om mulig!). Handlingen er fylt med spenning, moro og musikk – og fremfor alt julestemning. «Jakten på Juleskurken» er proppfull av humor, fengende musikk og dyktige skuespillere som skildrer kampen mellom det gode og det onde. Forestillingen er en helaftens julemusikal for store og små i alderen 3-100 år.

Handlingen starter hjemme hos Ingrid og pappaen hennes lille julaften. Ingrid er utålmodig og venter på at julaften skal komme med pakker og stas. Etter at Ingrid, pappa og farmor har sovnet, gjør den fryktende Juleskurken sitt inntog i huset. Sammen med sin assistent Piperenseren stjeler han alle pakkene som ligger under treet.

Juleskurken og Piperenseren jobber egentlig sammen med de andre lekemakerne og er travelt opptatt med å gjøre ferdig alle pakkene som skal i sekken til Julenissen. Juleskurken er lat og gidder ikke å jobbe selv. Derfor stjeler han heller gaver som han putter i sekken til Julenissen. Julenissen og lekemakerne aner ingenting om Juleskurkens dobbeltliv.

De virkelige problemene oppstår når Julenissen er ute og leverer julegaver til barna på julaften. Da oppdager både han og de andre at det er noe som ikke stemmer.

Idé og originalmanus Jan M. Moberg

Musikk og arrangement Arne Iversen

Arrangør: Lillestrøm Kultursenter etter avtale med Wonder Works AS

I ROLLENE MØTER DU:
Juleskurken: Håkon Nielsen
Piperenseren: Morten Bergheim
Farmor: Sidsel Ryen
Pappa: Espen Monsrud  
Julenissen: Kjærand Moe
Politimesteren: Lars Wahlberg
Ingrid: Johanne Kurverud Storløkken og Anine Engebretsen
Julie: Vilma Brandsæter Vik og Guro Lillegård Bjørnslett

I tillegg er det mange barn og ungdommer på scenen som Lekemakere.

_
_
_