1

BARNA ELSKER LEVENDE HISTORIER OG EKTE MENNESKER!

I Lillestrøm satses det mer på teater for barn enn noen sinne. Og det er særlig besteforeldre som er flinke til å ta med barna ut på gode opplevelser sammen.

– At barna ønsker å komme tilbake igjen og igjen er den beste tilbakemeldingen vi kan få. Det gjør arbeidet vårt meningsfullt, sier teatersjef ved Akershus Teater, Bo Anders Sundstedt. Han er strålende fornøyd med storsatsingen «Barnas Teaterlørdag», som har etablert seg som et fast tilbud på dagtid på lørdager.

– Hit kommer mange foreldre med barn, men det er særlig besteforeldrene som er flinke til å ta med barna på teateret. Det er veldig gledelig å se, for det gir dem store opplevelser sammen, sier teatersjefen. Han mener det er viktig at barn blir eksponert for kunstuttrykk i en trygg og sosial ramme.
– På «Barnas Teaterlørdag» er vi i en liten sal og barna har god nærhet til det som skjer på scenen eller gulvet foran dem. At barna er så fornøyde med dette tilbudet, gjør at vi som arrangør føler at arbeidet vårt er meningsfullt. Det finnes ikke noe hyggeligere enn å møte begeistrede barn, sier teatersjefen fornøyd.

Stor julesatsing med Scrooge
Ingen jul uten en stor familieforestilling på Lillestrøm Kultursenter. Henrik Amundsen fra Lillestrøm Kultursenter er produsent for familiemusikalen «Scrooge – Et juleeventyr», med Bjørn Birch som regissør og musikk av Svein Gundersen.
«Scrooge» er Charles Dickens magiske juleeventyr om Ebenezer Scrooge, den velstående og gjerrige forretningsmannen som mener personlig rikdom er mer verdifull enn julefeiring, følelser og veldedighet. Ebenezers egoistiske holdninger settes kraftig på prøve av tre spøkelser, som en julaften morgen, lokker Scrooge ut på en reise han absolutt ikke hadde planlagt.

– Forestillingen er ekstra viktig med tanke på budskapet i den, sier Amundsen.

– På teateret blir gode historier levende og barna opplever ekte mennesker på scenen. De får nærkontakt med skuespillerne og lever seg inn i historiene. Det gjør forresten de voksne også når det gjelder familieforestillingene, så det er bare å glede seg, sier produsenten fornøyd. 

HVA SKJER FOR BARNA?

Her er noe av det som skjer på Barnas Kultursenter (Lillestrøm Kultursenter) før jul:
Billetter og mer informasjon på www.lillestrom-kultursenter.no / 64 84 55 50 

Barnas Teaterlørdag
Utvalgte lørdager kl. 13.00
Akershus Teater/Lillestrøm Kultursenter
Billetter kr 100,-

Shrek The Musikal
Torsdag 11. til og med søndag 21. oktober 2018
Stjernesalen
Billetter kr 375,-

Gullhår og de tre bjørnene
Søndag 28. oktober kl. 14.00
Stjernesalen
Billetter kr 200,-

Norsk Ballettinstitutt
Mandag 3. desember til og med søndag 9. desember 2018
Teatersalen
Billetter kr 375,-

Familiemusikalen Scrooge
Fredag 30. november til og med søndag 16. desember 2018
Stjernesalen
Billetter kr 375,-

SKAPER MYE MORO: – Møte med begeistrede barn gjør arbeidet vårt meningsfullt, sier (f.v.) Henrik Amundsen (Lillestrøm Kultursenter), Bo Anders Sundstedt og musa Muskat (Akershus Teater) og Sandra Sandbye (Akershus Teater). 

 

_
_
_