BOLLYWOOD MUSICAL NIGHT

Hvert år har Bollywoodfestivalen en rik blanding av indiske danseprogrammer designet for å bygge og støtte den økende interessen for den indiske underholdningsindustrien, og som har potensiale til å nå et crossover publikum. BFN tilbyr Akershus / Skedsmo- samfunnet en unik mulighet til å lære om Indias mangfoldige kultur og lange historie med dans og musikk. Denne musikalaften kan nytes med mye dans, Bollywooddans- som er en egen sjangre, og Bharatnatyam- som er den klassiske varianten.

B.Vijayagopal begynte å lære fløyte i den ømme alderen på fire etter å ha vist utrolige talent i musikk ved å kunne synge ragas i en hvilken som helst skala. Hans talent ble oppmuntret av sin familie dypt gjennomsyret av musikk. Hans tidlige veiledning startet hjemme fra sin tante og bestefar. Vijay fikk sin første fløytepremie ved en alder av seks. En dyktig sanger blander han sømløs blandingen av både vokale og instrumentelle mønstre i fløytespill. Hans spesielle finger- og transposisjonsteknikker tillater ham å utforske en rekkevidde over og under de to og halve oktavene en vanlig fløyte tillater. Han har med seg to andre topp musikere Sunder Kumar og Padma Shanker.

Jaspinder Narula er en Punjabi- og Bollywood- sangerinne. Hun ble mest berømt etter duetten med Remo Fernandes fra filmen Pyar To Hona Hi Tha, som hun vant Filmfare Best Female Playback Award. De andre bemerkelsesverdige filmene hun har sunget i er bl.a. Mission Kashmir, Mohabbatein, Phir Bhi Dil Hai Hindustani og Bunty Aur Babli. Hun er også en sanger av Sufi musikk, så vel som Gurbani (sikh religiøs musikk). Jaspinders karriere i sang begynte tidlig. Hun utmerket seg i å synge folke- og hengivende sanger. Hun har lånt sin stemme for å spille inn en rekke musikkalbum for et stort antall vellykkede Bollywood-filmer.

Jasbir Jassi er en velkjent Punjabi-sanger når det gjelder å nevne noen av de respekterte populære i Punjabi musikkbransjen som har gitt sitt liv for å gjøre musikken uslåelig fantastisk. Som barn spilte unge Jassi tangentinstrument og er en trent klassisk musiker. Han er en naturlig filantropist ved sin tenkning og er en sann troende på "Musikk er en samvittighetsgud!". Jassi, som flere av hans kolleger, ble en første generasjon musiker ved å ha en medfødt dedikasjon til musikk og sang.

Arrangør: Bollywood Festival Norway

Billetter kr 190,-

_
_
_