NØTTEKNEKKEREN MED NORSK BALLETTINSTITUTT

For første gang får Romerike sin helt egen Nøtteknekker-forestilling i desember! Mandag 4. - torsdag 7. desember setter Norsk Ballettinstitutt opp den tradisjonelle juleballetten ”Nøtteknekkeren” i Teatersalen på Lillestrøm Kultursenter.

Etter flere år med danseforestillingen ”Førjulskos” på Lillestrøm Kultursenter velger nå ballettskolen å sette opp sin versjon av den klassiske balletten. Med på laget har de skolens eier, Kjerstin Kartrud, som har lang erfaring som ballettdanser i Nasjonalballetten. I tillegg blir mye av forestillingen satt sammen av ballettpedagog Igor Ivanov, som også er fast pedagog på skolen. Han er utdannet ballettdanser, -pedagog og -koreograf fra Perm i Russland, og har også vært danser i 16 år ved Nasjonalballetten i Norge.

Med sine bakgrunner fra Den Norske Opera og Ballett setter Igor og Kjerstin høy standard på forestillingen og høye krav til elevene.

Elevene som er med er hovedsakelig fra skolens Dansekompani (8-18 år), men også flere av skolens øvrige elever er med - for å vise skolens allsidighet. De yngste som er med er 4-5 år og de eldste er voksne. Danserne danser til vanlig barneballett, klassisk ballett, jazzdans, hip hop, akrobatikk og moderne ved NBIs studioer på Lillestrøm Kultursenter, i Industriveien på Lørenskog og på Majorstua i Oslo.

Spente solister
I tillegg til disse elevene lånes det inn solister til de største rollene. En av disse er Maria Elvebakk Saidi (19 år, bildet). Maria er opprinnelig fra Lørenskog, og har danset siden hun var 6 år gammel. Hun danset ved Norsk Ballettinstitutt Lillestrøm og Lørenskog siden hun var 12 år, og var også medlem i Dansekompaniet i flere år. Hun har også gått på Danselinjen på Lillestrøm videregående skole, og i sommer kom hun inn på den prestisjetunge Kunsthøyskolen i Oslo (1 av 8 elever som blir tatt inn), hvor hun nå tar en Bachelor i Jazzdans.

I ”Nøtteknekkeren” skal Maria danse 3 av 4 forestillinger som solistrollen ”Store-Clara”. Her er det mange solonumre og duetter sammen med den innleide ”Prinsen”, Fabian Renè Volden. Dette har de, sammen med ballettpedagog og –koreograf Igor Ivanov, øvd på nesten hver helg siden august, ved siden av en full og aktiv skolehverdag. Nå gleder de seg stort til forestillingene i desember, mens siste finpuss legges på alle dansetrinnene.   

”Nøtteknekkeren” danses til jul på alle små og store dansescener verden over. Norsk Ballettinstitutt sier de er stolte formidlere av dette juleeventyret til Romerikes befolkning, og håper at dere vil dele denne fantastiske juleopplevelsen med dem på Lillestrøm Kultursenter!

Musikken i forestillingen er originalmusikk av P. Tchaikovskij.

Forestillingen spilles:
Mandag 4. desember kl. 17.30
Tirsdag 5. desember kl. 17.30
Onsdag 6. desember kl. 17.30
Torsdag 7. desember kl. 17.30
i Teatersalen, Lillestrøm Kultursenter

_
_
_