INGRID OM FLYGEL, TREVERK OG DRØMMER

Ingrid Bjørnovs nye forestilling er en hyllest til flygelet, til håndverket, treverket og de tolv tusen delene som må til for å bygge et Steinway.

– Men det skal også handle om alt det flotte vi drømmer om i livet, smiler Ingrid Bjørnov. Til høsten inviterer hun til hele tre konserter på Lillestrøm Kultursenter.

Hvorfor klassisk?
– Fordi jeg er en avhopper. Karrieren min gikk en annen vei, men jeg lengter alltid til det klassiske, til fokusert øving, finslipt teknikk og et lyrisk sinn. Jeg har aldri fått det til, men langs veien med skulking og bortforklaringer finner jeg mye moro og en del lærdom om det å være menneske.

I fjor hadde vi en innsamlingsaksjon der vi samlet inn penger til nytt flygel. Hva synes du om vårt nye Steinway-flygel?
– Hva jeg synes om at dere har fått dere et flunka nytt, fett Steinway? Hvis du åpner vinduet kan du høre meg JUBLE helt fra Tomter! Instrumentet er fantastisk, jeg synes det var på høy tid – det gamle var nokså daukjørt. Jeg synes huset så inderlig har fortjente det, og jeg må si et splitter nytt Steinway fortoner seg som deilig morgengave til min nye forestilling. Også fikk jeg spille baklengs firhendig Grieg med Håvard Gimse, noe jeg hadde drømt om. Det aller morsomste med den dagen var jo at «Kristina från Duvemåla» ble fremført i Teatersalen mens vi innviet flygel i Stjernesalen. Vi slåss mellom scenene om notelys og stoler, teknikerne løp som piska skinn og bak scenen var det korsangere i alle bøttekott. Jeg elsker sånt.

Hvordan liker du å spille på Lillestrøm Kultursenter?
– Først og fremst liker jeg publikum. At de kommer igjen og igjen. At jeg kan si takk for sist, hvor var vi?  At dere fyller salen enten jeg spiller stram forestilling eller vimsete hjemmealenefest, «Julesanatorium med Kari Slaatsveen» eller konsert med Øystein Sunde. Jeg liker den tekniske staben og de nye garderobene. Jeg liker velkomstlappen på bordet og bildene til Dag Thoresen. Men det jeg liker aller best er at huset koker av initiativ. Prosjekter og scener og kor og korps og musikaler. Der synes jeg Lillestrøm Kultursenter best i landet. Så nå får jeg vel et par andre hus på nakken …

Øystein Sunde kommer også til oss til høsten, og i pressemeldingen hans står det at det er takket være DEG at han er aktuell med nytt låtmateriale. Hva synes du om det – og hva synes du om Øystein Sunde?
– Jeg rødmer og neier på en og samme tid. Øystein er en gavepakke. Han tilfører kunnskap, inspirasjon og glede. Samtidig er det et konkurranseelement oss imellom, vi kappes om å overraske den andre og trekke en ny sang opp av hatten midt i en konsert. Jeg visste vel ikke at han strevde med en uferdig plate i skrivebordsskuffen! Men det er vel så mye jeg som skal takke ham, han lokker meg ut på nye musikalske veier og jeg håper han aldri pensjoner seg.

 Hvordan er livet på Tomter og hva gleder du deg mest over nå som det er vår?
– Tomter er hjemme og hjemme er det aller finest. Å kjøpe småbruk er det lureste mannen min og jeg noen gang har gjort. Jeg har sørgerender under neglene og snakker med stiklinger. Ser engelske hageprogrammer på nettet og drømmer om drivhus. Mens han vil ha gravemaskin. Det er vel ikke umulig at det kommer noen rapporter fra livet på landet også i den nye forestillingen.

Velkommen på konsert 14., 15. og 16. september 2017!

_
_
_